ONK Speedway 125cc Veenoord, 29 september 2018

 

 

Tja, waar zullen we mee beginnen... Aan de ene kant willen we de avondwedstrijd in Veenoord gisteren snel vergeten, maar aan de andere kant willen we graag stilstaan bij het ongelooflijk sterke rijden van Nynke!

 

Nynke kreeg van Henny Kroeze een groot compliment over haar mooie stijl van rijden. Hij gaf aan groot respect voor haar te hebben, een jongedame om ontzettend trots op te zijn! Daarnaast onze Engelse vrienden, die zeiden dat ze geweldig reed, zelfs sneller en beter als vrijdagavond in Veenoord! Dus ja, wat had er zaterdagavond allemaal ingezeten voor haar? Helaas eindigde het vroegtijdig voor Nynke. We wisten al dat ze eventueel via de B- finale, nog in de A- finale kon komen. Nynke ging in haar eerste 2 heats namelijk onderuit, liggend op mooie posities. Nynke ging met goede moed voor de 3e keer de baan in. Maar in haar 3e heat was de klapper die ze maakte, net iets teveel van het goede! 

 

Nynke kwam in harde aanraking met de airfence, en klapte op de grond. Na een check-up in de medische opvang, werd een hersenschudding geconstateerd. We hebben Nynke gelijk afgemeld. Eerst maar richten op haar " lichamelijke toestand". Nynke is een paar dagen helemaal kwijt (zelfs de sleutelbeenbreuk van Jeffrey vrijdagavond, herinnerde ze zich niet meer). Hopelijk komen bepaalde dingen weer terug in de loop van de komende dagen.

 

    

 

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al weten, is het speedway weekend in Veenoord, voor zowel Jeffrey als Nynke niet fijn geëindigd.

Jeffrey brak vrijdagavond tijdens zijn 1e heat, al zijn sleutelbeen. Hij had zoveel zin in speedwayen, dat de teleurstelling best wel groot was. In Nederland waren dit namelijk de enige 2 speedway wedstrijden. Het enige positieve was eigenlijk, dat het aan het einde van het seizoen gebeurde. Gelukkig heeft Jeffrey een "mooie breuk", en zal die goed genezen met een aantal weken goede rust! Zijn speedwayer heeft echter niet zo veel geluk gehad, deze is "total los" (voorvork en voorframe zijn afgeschreven). Maar liever het materiaal in de kreukels dan Jeffrey!

 

Nynke behaalde op vrijdagavond een keurige 5e plaats! Zaterdag begon ze met goede moed aan de training, die lekker ging. In de wedstrijd had Nynke echter niet veel geluk! Hoewel Nynke sneller en nog beter reed als de vrijdagavond, ging het in elke heat mis. De eerste twee heats waren wat ongelukkige glijpartijen, waarbij Nynke alleen een gat in haar full kevlar pak opliep (ter hoogte van haar knie). Nynke stapte weer op haar special voor een 3e heat... Deze ging echt super van start! Totdat ze in de 3e ronde in harde aanraking kwam met de airfence en de grond. Deze klapper kwam harder aan, met een hersenschudding als gevolg! Nynke moest nu helaas opgeven en meldde zich af voor het verdere vervolg van de wedstrijd.

 

Inmiddels zijn we bijna een week verder. Jeffrey heeft nog steeds zijn arm in de doek, maar is gelukkig pijnvrij. Ook met Nynke gaat het goed. De eerste dagen nog wat lichte hoofdpijn en ook spierpijn. Ook zijn enkele herinneringen aan de dagen in Veenoord weer teruggekomen. Van haar laatste valpartij herinnert ze zich helemaal niets meer. En dat is misschien ook maar beter. Ze heeft de duidelijke beelden van haar crash wel gezien. Gelukkig tilt ze hier niet zwaar aan en heeft ze weer zin om op haar 125cc special te stappen! Toch even vermelden, dat we ontzettend trots zijn op beide kids! En ook heel veel beterschap toegewenst aan degenen, waarvan de 2 dagen in Veenoord slechter eindigden!

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024