ONK Roden 125cc specials, 23 september 2018

 

Het raceweekend was nog niet voorbij. Op zondag 23 september zou de beslissing vallen in het ONK Kampioenschap 125cc specialklasse in Roden. Voor aanvang van dit kampioenschap stond Nynke op een derde plaats, maar 1 punt achter Niek Meijerink. Nynke had een 2e plaats in Vries op haar conto staan, en een 4e plaats in Loppersum. In Loppersum ging ze de laatste manche als koploopster in... maar helaas knapte haar ketting, waardoor ze geen punten behaalde. Ze behaalde hierdoor slechts een 4e plaats. Twee andere ONK wedstrijden werden afgelast (Eenrum en Noordwolde). Dus het kampioenschap zou worden beslist over 3 wedstrijden... als het zover zou komen. De weersverwachtingen waren deze dag niet goed en gooide aan het begin van de middag roet in het eten!

 

De training vond onder redelijke conditie plaats. En dan hebben we het over een redelijke droge baan. De grote waterplassen van zaterdag waren "weg", maar de baan was er helaas niet beter op geworden (eerder slechter). De training van Nynke verliep prima. Nynke had er zin in, en wilde graag een plaatsje omhoog klimmen. De eerste plaats in het ONK binnenhalen, was een trap te hoog voor Nynke. Die 4e plaats in Loppersum kwam Nynke nu absoluut niet ten goede. Nynke zat er, ondanks de zware conditie van de baan, er mooi op in de training! Ze had wel weer zin in een spannende strijd met o.a. Nigel!

 

  

 

 

In de start training ging Nynke voor Nigel de 2e en laatste ronde in. Maar bij uitkomen van de bocht ging het even mis. Nigel verloor kort de macht over het stuur, toen hij in een gat terecht kwam. Nynke zat kort achter hem, aan de buitenkant, en moest hem wel ontwijken. Nynke kwam buiten de baan en klapte hard tegen de schutting omhoog. Gelukkig deed Nynke het gas niet abrupt dicht, anders was de klapper waarschijnlijk harder geweest. Nigel bleef gelukkig op zijn special zitten en zag het van Nynke voor zijn ogen gebeuren. Nigel vervolgde niet zijn training, maar bleef bij Nynke om te zien of alles goed met haar ging! Na de training begon het echter weer te regenen. Dit zorgde natuurlijk voor een behoorlijke domper. Uiteindelijk werd omstreeks 2 uur besloten de wedstrijd af te lasten. Het was niet verantwoord om een veilige wedstrijd te rijden.

 

  

 

 

In het ONK Kampioenschap heeft Nynke dus helaas niet de mogelijkheid gehad een plaatsje goed te maken. Toch heeft ze een mooie 3e plaats bereikt! Ontzettend trots op onze kleine topper. 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024