NK Roden 125cc specials, 22 september 2018

   

Het weekend van 22 en 23 september zou het voor Nynke heel spannend gaan worden. Voor aanvang van het NK in Roden op zaterdag 22 september was Nynke namelijk leid(st)er van de tussenstand in de 125cc specialklasse. Nynke moest presteren in Roden... om Nederlands Kampioen te worden, moest ze winnen! Zou ze als tweede eindigen, dan zou ze in punten gelijk komen met Nigel Hummel. In dat geval, wordt er gekeken naar de meest behaalde 1e plaatsen, 2e plaatsen etc. Voor aanvang van het NK in Roden, had Nynke 2 eerste plaatsen en Nigel 3 eerste plaatsen. Dus Nynke wist wat haar te doen stond... winnen!

 

  

 

 

De training verliep prima. Omdat deze eerst werd uitgesteld vanwege wateroverlast op de baan, werd de start training maar over 1 ronde gedaan. Maar ook deze verliep goed voor Nynke. Alleen de baan was niet in topconditie. In de bochten zaten een aantal grote gaten.

De eerste manche was echt een race, om je vingers bij af te likken. Raar omschreven wellicht, maar als jullie de beelden zien, weten jullie direct wat wij ermee bedoelen! Het was stuivertje wisselen tussen Nynke en Nigel. Tot op de finishlijn was het een zeer spannende strijd. Nigel wist met een motorlengte, net als eerste over de finish te komen. 

 

 

De tweede manche liep super voor Nynke. Nynke had een zeer goede start: echt alles klopte deze race. Na 4 ronden werd ze met een redelijke voorsprong op Nigel als eerste afgevlagd. De derde manche zou de beslissing gaan geven. Degene die het beste presteerde, zou zich Nederlands Kampioen mogen noemen. Nynke haar start was slechter dan in haar 2e manche, maar ze bleef bij Nigel in de buurt. Ze heeft echt gevochten om hem in te halen, en bijna was haar dat ook gelukt in de laatste bocht. Helaas kwam ze in een gat terecht, waardoor ze haar special moest corrigeren met haar lichaam, wat haar wat snelheid koste. Maar Nynke gaf niet op, en kwam toch nog bijna bij Nigel onderdoor. Maar helaas kwam ze ook dit keer net een motorlengte te kort. Na afloop was Nynke natuurlijk wel even verdrietig, maar later kwam haar heerlijke lach weer terug. Achteraf denk je, als dat nou niet gebeurt was in die laatste bocht...

 

Nynke kan ontzettend trots op haarzelf zijn! Na enkele tegenslagen, o.a. valpartijen en mechanische pech, bleef ze in haarzelf geloven (en wij in haar!) en vocht ze elke keer weer om vooruit te komen en zo goed mogelijk te presteren! Nynke is langzaam aan het terug komen van haar ontzettende klapper vorig jaar in Noordwolde! Ze krijgt weer meer zelfvertrouwen in haar racen, en is halverwege dit seizoen begonnen met driften in de bochten (wat met haar tenger postuur niet altijd even gemakkelijk is, vergeleken met haar vooral mannelijke collega coureurs. Vooral als de banen zwaar te rijden zijn). 

 

                                       

 

 

Kortom: Nynke is vice- Nederlands Kampioen in de 125cc specialklasse geworden️! Ze heeft dit seizoen 2x een 1e plaats behaald en 4x een tweede plaats en 116 punten gehaald! Wat zijn we ontzettend trots op onze kleine meid, die iedereen heeft laten zien, dat ze "haar mannetje" staat! Meid, je bent een topper eerste klas! En voor ons, ben je ons Nederlands Kampioen!

 

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024