Tsjechisch Kampioenschap 125cc speedway Chabarovice, 15 september 2018

 

We beginnen in Chabarovice (Tsjechië), waar Nynke op 15 september deelnam aan het Tsjechisch Kampioenschap 125cc speedway (MCR 125ccm 8.Zavod 15.9.2018 Chabarovice om precies te zijn)!

 

Halverwege augustus werd Nynke hiervoor al uitgenodigd, maar toen moesten we ons daarvoor afmelden omdat Nynke in Noordwolde moest rijden. Toen Noordwolde later werd afgelast, werd het aanbod ons nogmaals gedaan. Toen de uitnodiging met beide handen aangepakt. Na afloop van de wedstrijd mochten Nynke, Jeffrey en Anne vrij trainen. Dit was voor Anne ook een mooie kans om zijn speedwayer uit te testen.

 

    

 

 

Nynke reed een keurige speedway wedstrijd en eindigde als 8e in het Tsjechisch Kampioenschap die dag! In haar eerste heat behaalde ze de volle 3 punten, in haar 2e heat 1 punt. Haar 3e heat was de zwaarste, hierin behaalde ze helaas geen punten. In de 4e heat kon ze punten scoren, maar helaas door een slechte start (los spul aan de buitenkant) kwam ze niet verder dan 1 punt. Bij elkaar behaalde ze 5 punten, wat haar een mooie 8e plaats opleverdeWinnaar in Chabarovice werd Vojtech Sachl, 2e werd de kersverse Europees en Wereldkampioen 125cc Jaroslav Vanicek. De 3e plaats werd binnengehaald door Bruno Belan.

 

    

 

 

Daarna kwam eerst nog een Flattrack kampioenschap aan bod. Toen deze mannen waren gehuldigd, gingen Nynke, Jeffrey en Anne de baan op voor een vrije training. De baan was in een slechtere conditie, dan de voorgaande training in Chabarovice. Dat was gelijk te merken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Nynke heeft deze dag weer veel geleerd en ervaring opgedaan. Echt super! 

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024