FIM Track Racing Youth Gold Trophy Morizes, 1 september 2018

 

  

 

Donderdagavond vertrok Racingteam Sijbesma naar het Zuid- Franse Morizes, waar Nynke zou gaan deelnemen aan het WK 125cc specials op 1 september! Ongeveer 1300 km en 13 uur later kwamen we eerst aan bij ons hotel in Marmande. Daar troffen we later o.a. ook de andere 2 Nederlandse WK deelnemers Nigel Hummel en Delina Kruit en nog veel meer baansport bekenden. Op vrijdagavond zijn de Nederlandse WK deelnemers en hun begeleiding lekker uit eten geweest bij de Buffalo Grill in Marmande. Met een volle buik en een goede nachtrust, melden we ons de volgende zonnige morgen bij de baan in Morizes.

 

 

Nynke mocht 3x een vrije training en 2x een start training rijden. Na de eerste vrije trainng, gaf Nynke gelijk aan dat ze de baan heerlijk vond rijden. Ze had er ontzettend veel zin in. Nog voor de training trouwens werd Nynke, samen met Delina en de Duitse Alexandria opgehaald voor een fotoshoot door een Franse fotograaf. Dit ter promotie van de vrouwen in de motorsport (FIM)! Nou, dat was iets waar Nynke en ook Delina wel oor naar hadden.

 

    

      

  

 

 

Maar eerst verder met het WK... De trainingen verliepen super voor Nynke. De snelheid zat er goed in, en de baan leek Nynke goed te liggen. In de vroege avond moest Nynke kort achter elkaar voor een 1ste en 2e heat aantreden. In de 1ste heat behaalde Nynke een super 2e plaats, wat haar 3 punten opleverde. Maar Nynke had problemen met haar motor. Bij het ingaan van de bochten begon haar special wat in te houden, waardoor achterliggende coureurs dichterbij haar kwamen. Helaas was er geen tijd genoeg om de special te bekijken, want Nynke moest na de baandienst gelijk weer aan de bak. Ook in haar 2e heat had Nynke een goede start en nam al vrij snel de 2e plaats in beslag. Maar ook dit keer kwam Nigel heel dichtbij... maar het lukte Nynke om haar 2e plaats te behouden. Nynke had toen weer 3 punten gescoord. Na deze 2e heat heeft Sijbe eerst de carburateur schoongemaakt. Hij dacht dat het inhouden van haar special hier misschien aan lag. Nynke haar 3e heat zou uitslag geven. Nynke lag na een goede start, weer op een 2e plaats. Dit keer ging Harry McGurk het gevecht met haar aan. In de 2e ronde passeerde Harry haar aan de binnenkant. Maar het leverde Nynke 2 punten op. Na 3 heats te hebben gereden, was Nynke gedeeld 5e met de Tsjechische Daniel Klima! Wat een geweldige prestatie van Nynke.

 

Maar Nynke moest nog 1 heat rijden. Daarna zouden de 2 semi finales gevuld kunnen worden met de 10 beste rijders. Als je dan na de semi finales bij de eerste 6 beste rijders zou horen, mocht je de finale rijden.

 

    

    

 

 

Nynke ging met goede moed haar 4e heat in en hoopte weer een paar puntjes te pakken voor de semi finales. Helaas ging het bij de start al mis. Nynke kwam heel slecht weg, en moest vanuit de achterhoede naar voren zien te komen. Nynke kwam heel dicht bij 1 puntje, maar in de laatste bocht gooide de Duitse Ben Iken, op dat moment net "de deur dicht", waardoor Nynke even van het gas moest. Helaas geen punten voor Nynke in deze heat. Maar Nynke had genoeg punten voor een semi finale.

 

                                                  

 

 

In de semi finales zouden de punten doortellen. Eigenlijk wisten we toen al, dat er een wonder moest gebeuren, wilde Nynke door kunnen gaan naar de finale. Maar Nynke zette haar beste beentje voor en maakte er een mooie semi finale van! Dit keer had ze een prima start en ging ze met 2 andere coureurs de uitdaging aan voor de 2e/3e plaats. Nynke lag er goed bij en zette door, maar in de 2e ronde passeerde Daniel Klima haar, waardoor ze naar een 4e plaats zakte. Maar Nynke bleef proberen om hem weer te passeren, wat haar helaas niet meer lukte.

 

Maar wat zijn we ontzettend trots op Nynke, voor haar geweldige prestatie op het WK 125cc in Morizes! Nynke werd de snelste dame van het WK... en klasseerde zich op een super mooie 8e plaats van de wereld!

 

      

 

En dan nog filmopnames van een prachtige wedstrijd in Morizes:

 

 

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024