Gouden Helm Speedway Heusden- Zolder, 26 augustus 2018

 

   

 

Racingteam Sijbesma heeft een prachtig speedway weekend in Heusden- Zolder (België) achter de rug! Zaterdag 25 augustus hebben Jeffrey en Nynke heerlijk kunnen trainen, om zich alvast klaar te maken voor de Gouden Helm Races, de volgende morgen. Nynke op haar vertrouwde 125cc special en Jeffrey voor het eerst op zijn 500cc speedwayer. Tijdens de 2 voorgaande wedstrijden in Zolder dit jaar, reed Jeffrey op zijn 250cc speedwayer mee, en behaalde toen hele mooie resultaten. 

 

  

      

    

 

 

Nynke haar training verliep super, ze ging weer mooi driftend door de bochten. En dat is een hele mooie stap vooruit voor haar! En Jeffrey reed ook een super training! Zo goed zelfs, dat hij zaterdagavond werd gevraagd om deel te nemen in het A- veld van de Gouden Helm Races. Er was een afmelding, en ze vroegen Jeffrey of hij wilde deelnemen bij de grote en zeer snelle jongens. Jeffrey hoefde niet lang na te denken, en besloot de uitdaging aan te nemen. Als hij deze internationale coureurs een beetje bij zou kunnen houden, zou hem dit heel veel leerervaring opleveren.

 

    

       

       

 

 

Zondag stond dus in teken van de Gouden Helm Races in Zolder. Onder toeziend oog van vele toeschouwers reden de 125cc coureurs, de B- groep en de A- groep hele mooie wedstrijden! Nynke sloot de dag af met een keurige 4e plaats! Tijdens de 6 heats wist ze 2x geen punten te behalen, vanwege een diskwalificatie (helaas aan de verkeerde kant van de baan) en een schuiver. Hoewel Nynke toen in haar laatste bocht onderuit schoof (op naar een 2e plaats in die heat), liet ze de toeschouwers zien een gigantische topper te zijn. Rennend met haar motor aan de hand overbrugde ze de laatste meters tot de finishlijn en werd ze afgevlagd. Helaas leverde haar dit geen punten op, maar haar instelling was super!

 

      

           

    

 

 

En tussendoor kwam ook Jeffrey toe aan het speedwayen... en wat werd het een geweldige dag voor hem! Zijn eerste speedway wedstrijd op een 500cc speedwaymotor en dan ook nog in het internationale veld. Hij dacht in eerste instantie geen punten te behalen met zulke snelle coureurs, maar Jeffrey deed iedereen verbazen en pakte in elke heat 1 punt binnen. Uiteindelijk behaalde Jeffrey een 12e plaats (van 16 rijders)!

 

    

    

     

 

 

We hebben spannende heats van Jeffrey gezien. Een daarvan was wel heel speciaal voor Jeffrey. Hij moest in zijn 2e heat aantreden met Christian Thaysen (#13), Patrik Linhart (#9) en Anne Spaan (#5). Hij streed hierin om 1 punt met Anne. 

Anne is degene die hem traint en mede dankzij hem is Jeffrey momenteel heel goed bezig in de speedway en laat hij een zo'n mooie vooruitgang zien! Het respect tussen beide coureurs (en trots) was af te lezen van hun beide gezichten, na deze spannende heat! Ook zijn wij, Racingteam Sijbesma, ontzettend trots op Anne, die een geweldige 5e plaats in de wacht sleepte! Dit na veel pech en een blessure, die zorgde voor weinig training en wedstrijdritme voor deze belangrijke wedstrijd voor hem.

 

    

 

Filmopnames:

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024