European Cup 125ccm Chabarovice (Tsjechië), 12 augustus 2018

 

  

 

Zondag 12 augustus deed Nynke mee aan de European Cup 125ccm in Chabarovice. Hiervoor hadden de EK- gangers een uitnodiging gekregen. Chabarovice ligt op de terugweg naar huis, dus we dachten die wedstrijd maar mooi even mee te pakken.

Nynke heeft tijdens deze wedstrijd, met veel vallen en weer opstaan, heel veel geleerd! Deze wedstrijd werd namelijk verreden op de kleine baan van Speedwayklub Chabarovice. Afmeting van deze baan is ongeveer 160m... heel erg klein dus.

 

    

 

 

De eerste training ging eigenlijk heel goed. Tijdens de 2e vrije training begon Nynke wat teveel met nadenken, en ging het minder goed. Zo'n kleine baan is erg moeilijk te rijden, vooral met een grasbaanframe. Nynke was tijdens het EK in Divisov de enige, die op een grasbaanframe reed... en dat was in Chabarovice niet anders.

 

Nynke moest 5 heats rijden. In deze 5 heats behaalde ze 2 punten, door 2x ene laatste te worden. In de overige 3 heats kwam Nynke in aanraking met de harde grond van de kleine baan... Maar Nynke liet zich niet kennen, en stapte weer op haar special na elke schuiver. Na haar laatste schuiver in de 5e heat, werd Nynke naar de zijkant van de baan geroepen. Omdat Nynke zoveel doorzettingsvermogen liet zien (en het feit dat ze op een grasbaanframe meedeed), mocht ze na afloop van de wedstrijd, een aantal rondes maken op de grote baan van Chabarovice. Nynke heeft genoten van deze training! Ze kreeg na haar valpartijen eerder die dag, weer zelfvertrouwen en ging heel mooi speedwayend rond.

 

    

 

 

Aan het einde van de dag werden er al plannen gesmeed om nog een aantal dagen te trainen in Chabarovice. Het aankomend weekend ging het niet lukken, maar dinsdag en woensdag zou wel lukken. Maandagmorgen zijn eerst William en Delina naar huis gebracht en maandagmiddag is Jeffrey zijn speedwayer in de bus gezet... en zijn Jeffrey, Nynke en Tinie samen met Anne, Edo en Aukje weer vertrokken naar Tsjechië.

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024