FIM Speedway Youth World Championship 250cc Gdansk, 4 juli 2018

 

 

Zondagavond 1 juli kwamen we thuis van een super weekend in Heusden-Zolder! De volgende morgen hebben we Jeffrey zijn speedwayers schoongemaakt en klaargemaakt. Vervolgens de bus ingepakt, om die zelfde avond aan de reis te beginnen naar Gdansk (Polen), waar Jeffrey zou gaan deelnemen aan de semi finale van het WK 250cc Speedway op woensdag 4 juli!

Dinsdagmiddag kwamen we aan in Gdansk. Bijna 1100 km op de teller erbij. Daar gelijk een kijkje genomen bij de baan. De baan lag er heel mooi bij. Ook dit keer weer een mooi stadion, met een heuse toegangspoort naar de speedwaybaan. Hier kan Nederland echt nog veel van leren!

 

  

     

 

 

Woensdag was de semi finale. Jeffrey moest zich plaatsen bij de eerste 7 om door te gaan naar de finale, die op vrijdag 6 juli zou worden verreden in het super mooie stadion van Torun (Polen)! De 2 coureurs die de 8e plaats zouden behalen, zouden reserve staan. De FIM zou nog een wildcard vergeven aan een deelnemende coureur uit beide semi finales en de Poolse bond mocht ook een wildcard vergeven, aan een Poolse coureur. Plaatsing voor deze finale zou een hele zware dobber worden voor Jeffrey. Het (wereld) niveau is verschrikkelijk hoog in de 250cc speedway. Jeffrey heeft in Nederland te weinig wedstrijden en daardoor minder ervaring, om mee te dingen naar een goede klassering, met zulke tegenstand van buitenlandse coureurs.

 

  

 

Jeffrey zat in de semi finale 1. De eerste vrije training verliep prima. De baan voelde goed aan en Jeffrey vond het ook een mooie baan om te rijden. Zijn 2e vrije training ging eerst ook prima. Ditmaal trainde Jeffrey op zijn reserve motor. Maar na een vrije start training hield Jeffrey zijn speedwayer ermee op. Na de training heeft Sijbe de motor nagekeken. Het blok had nog compressie, maar liep niet goed. Na de kop eraf te hebben gehaald, bleek er een stuk van de klep te zijn afgebroken en zat er een draadbout los. Helaas moest deze speedwayer aan de kant worden gezet. Jeffrey had dus maar 1 speedwayer voor de semi finale tot zijn beschikking.

 

  

 

Jeffrey wist uiteindelijk in zijn 5 heats 2 punten te behalen. Uiteindelijk werd hij geklasseerd als 15e. Zoals verwacht, was dit bij lange na niet genoeg, om door te gaan naar de finale in Torun. Jeffrey heeft echter wel een super WK gereden. Hij heeft in een korte tijd een goede vooruitgang gemaakt. De afstand tot zijn buitenlandse concurrenten is kleiner geworden, en Jeffrey kan aansluiting krijgen met hen. Natuurlijk nog lang niet bij de europese en wereldtop. Jeffrey heeft weer veel ervaring opgedaan in Gdansk. Jeffrey kreeg van de vader (Martin) van de latere wereld kampioen Ben Ernst, een compliment. Dat hij met zo weinig wedstrijden/ trainingen, op deze wijze aansluiting kon behouden op dit WK. Dat is toch iets om ontzettend trots op te zijn!

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024