ONK Speedway Heusden- Zolder, 30 juni- 1 juli 2018

 

                                         

 

Het begon allemaal in het Belgische Heusden-Zolder Zolder, het weekend van 30 juni/1 juli, waar de eerste ONK Speedway 2018 werd verreden! Jeffrey en Nynke hebben zaterdag eerst meegedaan aan de vrije training. Het was al in het begin duidelijk, dat de baan slechter was als in april van dit jaar. Maar ondanks een zwaardere baan, hebben Jeffrey en Nynke de training prima afgesloten! Ze hadden beide zin in de wedstrijd de volgende dag!

 

    

    

    

 

 

Nynke begon ook op zondag met een goede training. In de 5 heats die volgden wist Nynke genoeg punten te verzamelen, om de finale te rijden. Achteraf bleek Nynke ook 1 keer gediskwalificeerd te zijn... door de wedstrijdleiding werd binnenlijn overschrijding aangegeven... maar Nynke wist zeker dat dit niet gebeurd was (volgens haar was ze wel 1 keer net buiten de baan gekomen). Maar gelukkig mocht ze de finale rijden. Daar zou de stand weer op "0" komen. Nynke knokte hard op de steeds zwaardere baan, en wist uiteindelijk op een mooie 5e plaats te eindigen. De eerste 3 plaatsen werden behaald door Engelse coureurs: de broers Sam en Harry McGurk en Luke Harrison.

 

    

    

    

 

 

Jeffrey reed ook ditmaal met zijn 250cc speedwayer in de Speedway Nationale B- groep. Deze keer waren er nog 2 rijders met een 250cc speedway machine, namelijk Sem Ensing en Kevin Lück. Ook Jeffrey begon goed aan de training. In zijn volgende heats, wist hij een 2e plaats en 3x een 1e plaats te behalen. Jeffrey plaatste zich hierdoor rechtstreeks voor de A- finale. Ook voor Jeffrey gold dat de baan steeds zwaarder werd. Ondanks zijn mindere cc's dan de andere 3 finalisten, wist Jeffrey een hele mooie 2e plaats in de wacht te slepen!

 

Racingteam Sijbesma heeft een ontzettend mooi weekend gehad in Heusden-Zolder! De beide kids hebben super gereden! Ontzettend trots op beide! 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024