EK 250cc Speedway Youth Cup Randers (Denemarken), 9 juni 2018

 

Jeffrey nam zaterdag 9 juni deel aan het EK 250cc Speedway Youth Cup in Randers (Denemarken). In totaal waren er 32 deelnemers, die verdeeld waren over 2 groepen. Jeffrey was ingedeeld in semi finale 2 en zou om 17.00 uur zijn kwalificatie rijden.

 

De vrije (start) training verliep goed. Beide motoren werden getest en voldeden prima. Jeffrey kon in de training aardig meekomen met de andere deelnemers. Er moet wel even vermeld worden, dat het niveau van de 250cc speedway, op Europees- en Wereld niveau behoorlijk hoog is. Om zich überhaupt met de top te kunnen meten, rijdt Jeffrey hiervoor veel te weinig wedstrijden. De meeste deelnemers aan het EK, zijn coureurs die volop in competitieverband (liga) rijden.

 

      

 

 

Jeffrey moest 5 heats rijden. In zijn 1e heat behaalde hij 1 punt. Het begin was er. In de volgende 2 heats behaalde Jeffrey helaas geen punten. De baan was dit keer ook behoorlijk nat, waardoor Jeffrey soms geen goede grip kon krijgen (maar meer aan het glijden was). Na deze 3 heats was Jeffrey al uitgeschakeld voor de finale, die de volgende dag zou worden verreden. Tijdens een EK moet echt alles goed gaan, wil je je plaatsen voor de finale!
En toen sloeg in de 4e heat het noodlot toe. Bij het uitkomen van de eerste bocht ging het motorblok stuk... Toen Jeffrey zijn speedwayer net op het binnenterrein had gezet, kwam er enkele seconden erna, rook onder zijn kleed vandaan. Zijn luchtfilter had vlam gevat en was aan het branden, ook zijn speedway kleed kwam niet ongeschonden uit de strijd. Die is nu voorzien van een extra gat. Baanofficials hebben het "brandje" geblust met een blusser. 
Hierna moest Jeffrey nog 1 heat rijden. Jeffrey zijn reservemotor werd snel klaargemaakt door Anne en enkele Tsjechische monteurs. Ze hadden gezien, dat Jeffrey zijn motor stuk was gegaan en hebben toen de handen uit de mouwen gestoken en Anne geholpen. Echt super

 

Jeffrey ging de 5e heat in en had niets te verliezen. Jeffrey reed toen zijn beste heat en haalde nog 2 punten binnen!

Jeffrey is weer een mooie ervaring rijker! Hij weet ook exact waar hij aan moet werken. En wat er ook bij komt kijken bij Jeffrey, is zijn zenuwen in bedwang te houden voor zo'n belangrijk evenement. Valt deze spanning (wat) weg bij Jeffrey, dan gaat het rijden ook beter.

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024