ONK Loppersum 125cc specials, 9 juni 2018

 

                                        

Het weekend van 9 juni was Racingteam Sijbesma opgesplitst. Nynke nam zaterdag 9 juni deel aan het ONK in Loppersum, terwijl Jeffrey deelnam aan het EK 250cc Speedway Youth Cup in Randers (Denemarken)! Spanning ten top... en helaas voor beide jonge coureurs niet het einde waarop ze gehoopt hadden. Eerst beginnen we met de jongste Sijbesma, onze racesmurf Nynke!

 

      

 

Zoals gewoonlijk begint Nynke rustig aan met de training, dat was deze keer niet anders. Daar kwam nog bij, dat de baan (bochten) breder is geworden. In het voorgaande jaar had Nynke moeite om bij de start weg te komen. In de training op zaterdag kwam haar special weer wat van de grond, hoewel ze goed voorop druk zette. Na een aanpassing aan de motor verliep de training goed, maar nog niet helemaal naar Nynke haar zin.

 

    

    

 

De 1e manche leverde Nynke een 3e plaats op. Ze kwam, na 4 ronden, op de finishlijn net een halve motor te kort om Niek Meijerink nog te passeren. In de 2e manche had Nynke een goede start en trok goed door. Ze kwam als eerste de bocht uit en gaf dit ook niet weer uit handen. 

 

De 3e manche was beslissend... Nynke ging deze in, met de meeste punten voor haar conto. Bij de start voelde Nynke al, dat het anders ging als anders. Bij de start leek de motor te gaan "uitvallen", maar gelukkig hield ze deze aan de praat. Maar je zag, dat de motor qua snelheid leek in te houden. Bij uitkomen van de 2e bocht sloeg de ketting eraf... Nynke moest haar special in de 2e ronde al op het binnenterrein zetten. Zwaar teleurgesteld kwam Nynke van de baan. Waarschijnlijk is er een steen tussen het voortandwiel, bij de start, gekomen. Deze steen heeft daarna ervoor gezorgd dat de ketting er van af liep. Ook was haar tandwiel helemaal krom. Na 2 manches had Nynke uitzicht op een podiumplaats, maar helaas door haar uitval in de 3e manche, werd ze 4e.

Ondanks dit eindresultaat, heeft Nynke een goede wedstrijd in Loppersum gereden. Nynke lijkt per wedstrijd weer wat meer zelfvertrouwen op te bouwen.

 

Tijdens de wedstrijd werd Nynke opgeroepen. Er was een premie voor haar afgegeven bij de bus. Nynke kreeg een premie, en een geschreven berichtje, van een fan in de persoon van Jeffrey Kremer. Jeffrey, nogmaals bedankt! Ook voor de foto's en filmpjes die je hebt gemaakt. Ook wil Racingteam Sijbesma Ricus, Bote, Fokje, pake en beppe hartelijk bedanken voor de hulp... Echt super! 

 

Er zijn wel filmbeelden van Nynke, tijdens de 1e en 2e manche, maar die moeten via facebook worden bekeken. De beelden staan op de facebookpaging van Tinie Sijbesma. 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024