NK Stadskanaal 125cc specials, 3 juni 2018

 

 

Afgelopen zondag 3 juni was het de beurt aan Nynke. Dit seizoen moest zij voor de 2e maal aan het startlint staan in Stadskanaal!

Tijdens de Pinksterraces vond ze de baan al zwaar, en dat was gisteren niet anders. Er kwamen al snel verraderlijke gaten in de baan. Nynke vertrouwde het niet allemaal zo goed. Wel gelukkig dat ze na een baandienst, de baan op mocht. Nynke begon rustig met de training, om een gevoel van de baan te krijgen. De daarop volgende start training ging prima... alleen de bochten ingaan en dan doorzetten (met zo'n zware baan), daar heeft Nynke nog wat moeilijkheden mee.

In de eerste manche behaalde Nynke een mooie 2e plaats, door een goede start. In de 2e manche moest Nynke knokken om naar voren te komen. Dit keer een wat mindere start voor haar. Bij uitkomen 1e bocht lag ze op een 3e positie. Na een sportieve strijd met Delina, werd Nynke na 4 ronden afgevlagd als 2e. De 3e manche begon heel goed voor Nynke. Ze had de beste start en ging bij uitkomen 1e bocht er vandoor. De afstand werd groter op Nigel en Delina. Maar bij het ingaan van de 2e ronde was Nynke helaas al terug gezakt naar een 3e plaats. Op die positie liggend, werd ze ook afgevlagd na 4 ronden. Toen ze van de baan afkwam en de helm afging, stonden de tranen haar in de ogen. Wat bleek nou... Tijdens de 1e ronde kwam ze in een gat terecht, waardoor ze terug werd "gelanceerd" op haar special. Door deze korte klap had ze pijn aan haar heupspieren gekregen. Nynke durfde en kon hierdoor niet echt doorzetten en heeft de 3e manche vervolgens met haar koppie uitgereden.

 

 

Na 3 manches te hebben gereden, mocht Nynke als 2e het podium betreden. Nigel en Delina, gefeliciteerd met jullie behaalde 1e en 3e plaats! Ontzettend trots op onze racesmurf! Toch... ondanks een voor haar zware baan, doorzetten om een zo goed mogelijke klassering te behalen. Super!

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024