NK Stadskanaal 125cc specials, 21 mei 2018

 

 

Op Pinkstermaandag moest Nynke aantreden in Stadskanaal. Het zou eerst een internationale wedstrijd betreffen, maar kortgeleden kreeg het een NK- status. Nynke had er ontzettend veel zin in.

 

 

De training verliep niet zo als Nynke (en ook wij) het graag hadden gezien. In de vrije training sloeg haar reservemotor af (motor stond in de verkeerde versnelling, waardoor ze geen trainingsronden kon maken. Helaas kreeg ze ook geen duwtje op de baan, waardoor ze toch nog wat training kon opdoen. Want de baan leek behoorlijk zwaar te rijden te zijn (vooral in de bochten)... In de start training kwam Nynke slecht weg bij de start, maar hield ze haar motor gelukkig aan de praat. Maar doordat ze de vrije training "gemist" had, durfde ze niet gelijk voluit te gaan. Nynke verkent namelijk tijdens de eerste ronde van de vrije training de baan eerst! En die miste ze helaas vandaag.

 

                               

 

In de eerste manche had ze een goede start, maar zette ze in de eerste bocht niet door, waardoor ze als derde de bocht uit kwam. In een leuke strijd met Delina Kruit, wist ze haar in de 3e ronde te passeren. De 2e manche ging stukken beter voor Nynke! Wederom een goede start voor haar en even in strijd met Nigel Hummel om de eerste positie. Het lukte Nynke niet om hem te passeren, maar dit keer zat ze er dichterbij... 

 

 

De beslissende 3e manche wist Nynke te winnen. Ze had wederom een goede start en pakte direct bij uitkomen eerste bocht de koppositie. Helaas viel Nigel Hummel bij de start met mechanische pech uit, waardoor Nynke door de behaalde 4 punten boven Nigel eindigde in de eindstand.

 

    

 

Nynke behaalde een keurige 1e plaats! Proficiat voor Nigel en Delina, met hun 2e en 3e plaats! Trots op onze racesmurf!

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024