NK Westeremden 125cc specials, 12 mei 2018

Afgelopen zaterdag 12 mei had Nynke een NK wedstrijd in Westeremden! Nynke vindt de baan in Westeremden lastig en soms ook verraderlijk... Vorig jaar reed ze een mooie wedstrijd in Westeremden, maar stapte toen in de A- finale er hard vanaf! Wat haar toen waarschijnlijk een sleutelbeen kwetsuur en een lichte hersenschudding bezorgde. Deze zaterdag was een nieuwe wedstrijd in Westeremden, dus Nynke zou haar beste beentje weer proberen voor te zetten!

De vrije- en start training verliepen prima. Maar Nynke vond de baan ook deze dag lastig. Vooral de bochten vond ze moeilijk in te schatten bijvoorbeeld qua snelheid en gripheid.

Helaas verliep de 1e manche niet naar wens. Nynke had de kopstart, maar werd al snel gepasseerd door Nigel Hummel. Liggend op een mooie 2e plaats liep haar ketting in de 3e ronde er af. Nynke zette haar special netjes op het binnenterrein, maar helaas geen punten voor haar.

Nynke moest alle zeilen bijzetten, om een goede plaats te behalen in Westeremden. In de 2e manche werd ze, na weer de beste start, afgevlagd als 2e! Na berekening van de behaalde punten, had Nynke genoeg aan een 2e plaats in de derde manche, om een 2e plaats in de eindstand te halen... Dus in de derde manche mocht er niets mis gaan voor Nynke.

Met wederom een mooie start in de 3e manche, kwam ze deze keer als 3e uit de eerste bocht, achter Nigel Hummel en Delina Kruit. Bij ingaan van de 2e ronde leek ze beide coureurs te kunnen pakken... maar lukte het Nynke niet om haar special goed om te zetten in de bocht, zodat ze ook Nigel kon passeren. Na 4 ronden werd Nynke als 2e afgevlagd, wat haar dus een hele mooie, welverdiende 2e plaats opleverde!

Racingteam Sijbesma is ontzettend trots op de racesmurf Nynke, die ondanks een "x" in haar eerste manche, nog een mooie 2e plaats in de wacht wist te slepen!