125cc en Nationalen speedway Zolder, 21-22 april 2018

 

  

 

Jeffrey en Nynke hebben een machtig mooi speedway weekend in Heusden-Zolder (België) gehad! Broer en zus mochten namelijk beide het hoogste treetje op het podium betreden! Nynke in de 125cc klasse en Jeffrey op zijn 250cc speedwayer in de Nationale 500cc- klasse!

Op de vroege zaterdagmorgen vertrokken Jeffrey en Nynke met vader Sijbe naar België! 's Ochtends was er eerst een try- out, gevolgd door een vrije training 's middags. Voor Nynke was het de eerste keer dat ze in Zolder reed. Het trainen ging bij Nynke super. 
Helaas begon de training voor Jeffrey minder positief... tijdens het warmdraaien liep zijn wedstrijd motorblok stuk. Het was eerst wennen om zijn draai te vinden op zijn reserve motor. Vooral het omzetten in de bocht, gaven wat problemen. Maar gelukkig sloten broer en zus de laatste training goed af. Jeffrey leek ook de goede zetting te hebben gevonden.

 

  

          

  

 

 

Zondagmorgen werd er eerst getraind, waarna er enkele "voorseries" werden gereden. Daarna rijdersvoorstelling voor alle deelnemers en het vervolg van de wedstrijden. 

Nynke behaalde na een 2e, 3e en twee 1ste plekken in haar vier heats een hele mooie 1e plaats in de eindklassering! Later bleek in de uitslag, dat Nynke 1x gediskwalificeerd was (buiten de baan) en drie 1ste plaatsen had gehaald. Het eindresultaat bleef hetzelfde, Nynke mocht het hoogste treetje in de 125cc klasse betreden! 

En Jeffrey... Jeffrey won met redelijke overmacht al zijn 4 heats en de daarop volgende finale! En dat als enige met een 250cc speedwayer, tussen de 500cc speedwayers (Nationalen). Jeffrey was zo blij, dat hij eenmaal over de finish hoorbaar schreeuwde van geluk. Kortom, een zeer geslaagd speedway weekend!

 

  

      

  

 

Ook willen we Jack Drenthe bedanken voor het lenen van zijn eigen carburateur! Echt top Jack! Inmiddels via o.a. fb vele mooie foto's gevonden van Jeffrey en Nynke in Heusden- Zolder. Iedereen bedankt daarvoor! En natuurlijk ook Ricus Jongedijk bedankt voor de hulp zondag! Zo had Sijbe de handen een beetje vrijer en kon hij mooie filmbeelden maken.

 

In een aparte subknop, onder Races seizoen 2018, komen de filmbeelden. Het zijn namelijk 10 filmpjes. Maar alvast kijkplezier! 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024