NBM U21 Leipzig, 5 oktober 2019

 

 

Ook voor Racingteam Sijbesma is het seizoen aan een einde gekomen. Nynke was al eerder klaar, maar Jeffrey had nog een paar wedstrijden te rijden, waaronder 1 heel belangrijke (die voor het Norddeutsche Bahnmeisterschaft U21)! Vrijdagavond vertrokken Racingteam Sijbesma en Delina al richting Leipzig, waar Jeffrey zaterdag 5 oktober zijn laatste NBM U21- wedstrijd zou gaan rijden. Jeffrey had tot dan toe, aan alle wedstrijden deelgenomen en had een voorsprong van 10 punten op nummer 2 Finn Ole Schmietendorf. Er was echter nergens te vinden, hoe de puntentelling voor het kampioenschap zou gaan verlopen. Bijvoorbeeld hoeveel wedstrijd(en) aftrek zijn er?

 

 

Helaas bleken de weersgoden Leipzig niet goed gestemd te zijn. Onderweg al veel regen gehad, maar ook 's morgens nog wat regen in Leipzig. De baan lag op bepaalde punten blank. De training/ wedstrijd werd eerst uitgesteld. Het water werd er eerst voor zover mogelijk afgehaald, daarna werd de baan geprepareerd voor de komende training. De training voor Jeffrey ging best goed. De baan was nog wel glad, maar leek per training wel beter (droger) te worden. De baan was niet in uitmuntende conditie, maar er was wel op te rijden.

 

Jefrey trof gelijk Finn Ole in zijn eerste heat. Ze hadden beide een goede start, maar Finn Ole net iets beter. Jeffrey werd keurig 2e. In de volgende 2 series pakte Jeffrey de winst. In zijn laatste heat trof Jeffrey wederom Finn Ole. Deze heat had Finn Ole een ijzersterke start, waar Jeffrey niet aan kon tippen. Jeffrey werd 2e in deze heat. De laatste finaleheat zou beslissend worden, voor de daguitslag. Met twee punten achterstand op Finn Ole, zou de dagoverwinning moeilijk worden. Ook in de finaleheat werd Jeffrey 2e achter Finn Ole. Birger Jähn werd 3e en Lukas Wegner eindigde als 4e.

 

  

 

 

Na afloop van de wedstrijd was bij iedereen al bekend (bij ons dus niet), dat Finn Ole Scmietendorf NBM U21- kampioen was geworden. Jeffrey eindigde op 1 punt verschil achter hem op een 2e plaats. Dus Jeffrey mag zich vice- NBM U21 kampioen noemen! Van in totaal 8 wedstrijden, werden er maar 5 wedstrijden "geteld". Kortom, weer een ervaring rijker. Nu volgend seizoen maar even beter naar de wedstrijdkalender bekijken en dan wedstrijden echt gaan uitzoeken voor Jeffrey (en Nynke).

 

P.s Nynke behaalde in de totaalstand van de NBM Junior C Kampioenschap een keurige 5e plaats! Al met al, heeft Racingteam Sijbesma een mooi seizoen gehad. Op "vreemde bodem", prima resultaten behaald  (een 2e en een 5e plaats in het NBM Kampioenschap) voor Racingteam Sijbesma!

 

Nog een aantal foto's via facebook kunnen vinden, van Jeffrey in Leipzig. Daarna ook nog een verslagje van Jeffrey zijn laatste wedstrijd op 6 oktober, tijdens de 47. Silberner Stahlschuh in Meissen. Deze zal eerst onder het kopje "Nieuws" worden geplaatst. Volgend seizoen de website nog even verder updaten. 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024