Gouden Helm Veenoord 21 september 2019 en NBM U21 Mulmshorn/ Junior C Roden, 22 september 2019

 

 

 

Op 22 september moest Racingteam Sijbesma zich weer opplitsen. Jeffrey moest in Mulmshorn een belangrijke NBM U21- wedstrijd rijden. Deze wedstrijd zou al in augustus worden verreden, maar werd destijds door de vele regen verschoven naar 22 september. Ook Nynke zou in principe moeten rijden in Mulsmhorn, maar zij was daarvoor al gevraagd om in Roden deel te nemen aan een Junior C wedstrijd als bijprogramma tijdens de WK Longtrack Finale. Nynke wilde heel graag in Roden rijden. Jeffrey kon deze wedstrijd echter niet laten vallen, omdat hij er heel goed voor staat in het NBM Kampioenschap.

 

 

Maar ook nu kwam er weer iets anders tussen. Omdat Jeffrey een belangrijke wedstrijd had in Mulmshorn, wilde hij niet deelnemen in Veenoord op 21 september. Jeffrey werd al eerder gevraagd voor Veenoord, maar wilde zich concentreren op Mulmshorn. Zaterdagmorgen werd er weer contact met Sijbe opgenomen of Jeffrey toch niet wilde deelnemen aan de Gouden Helm Races. Ze hadden veel afmeldingen, en wilden het publiek graag een gevuld rijdersveld tonen. Na veel gesprekken besloot Jeffrey toch aan start te verschijnen in Veenoord. Maar hij zou wel met zijn koppie gaan rijden, en geen risico's gaan nemen. En dat is best moeilijk, vooral als je graag goed voor de dag wilt komen.

Jeffrey en Nynke waren in Veenoord gebleven, dus Sijbe en Tinie maakten zaterdagmorgen de spullen klaar voor Veenoord. Jeffrey zou zaterdagmiddag al met Sijbe naar Duitsland vertrekken, maar die plannen werden dus even uitgesteld. Eenmaal aangekomen in Veenoord, werden de spullen snel uitgepakt. Jeffrey reed vervolgens een keurige training. Na de officiële rijdersvoorstelling, waar Jeffrey een mooie jas van de club kreeg, begon de Gouden Helm Races.

 

  

 

Jeffrey begon de wedstrijd rustig aan. In zijn eerste serie werd hij laatste. In zijn tweede heat behaalde Jeffrey een keurige 3e plaats. Ondanks dat Jeffrey niet voluit ging, kon hij redelijk goed de aansluiting behouden. In zijn derde heat werd Jeffrey 2e. Dit was nadat er een herstart plaatsvond, vanwege een valpartij van Henry van der Steen.

In Jeffrey zijn vierde heat, was hij in een leuk en sportief gevecht met Dennis Helfer. Jeffrey zag in de laatste ronde kans om Helfer aan de binnenkant te passeren. Het leek hem ook te gaan lukken. Jeffrey kwam helaas net iets te kort om voor hem over de finish te gaan. Jeffrey reed deze heat echt met zijn koppie. Hij "durfde niet door te zetten in de laatste bocht". Dat zagen wij gelijk aan zijn rijden. Toch een leuke heat laten zien. In zijn laatste heat behaalde Jeffrey wederom een 3e plaats. Na optelling van de punten, had Jeffrey toch nog 5 punten bij elkaar gereden wat hem tot een 13e plaats bracht!

 

Ontzettend trots op Jeffrey, dat hij een keurige wedstrijd in Veenoord reed! De spullen werden in de vroege ochtenduren (nacht) ingepakt. De camperbus werd in Veenoord buiten de hekken gezet, om enkele uren slaap te vatten. In de vroege morgen vertrokken Sijbe en Jeffrey naar Mulmshorn.

 

Zondag 22 september bevond Racingteam Sijbesma zich in 2 landen. Jeffrey reed zijn ene laatste NBM- wedstrijd in Mulmshorn, terwijl Nynke het dichterbij huis bezocht, namelijk in Roden! We beginnen dit keer met de oudste telg van Racingteam Sijbesma. Jeffrey heeft na deze wedstrijd nog 1 belangrijke NBM wedstrijd in Leipzig voor de boeg. Mulmshorn is een lastige baan. Oftewel, hobbelig en los. Ook dit keer weer warme omstandigheden in Mulmshorn. Via de app werden we door Sijbe op de hoogte gesteld, dat het in Mulmshorn behoorlijk uit liep. De rijdersbespreking moest nog gedaan worden, terwijl de training eigenlijk had moeten beginnen.

 

  

  

In de loop van de middag zat de training erop. De baan was verschrikkelijk stoffig en in de bochten veel hobbels en gaten. Het zou oppassen geblazen worden, aldus de woorden van Sijbe. In de vorige wedstrijd in Mulmshorn, was Jeffrey buiten de baan gekomen doordat hij in een gat was gedoken, wat hem de nodige punten had gekost. Dat moest dit keer maar niet gebeuren. Jeffrey moest zich goed concentreren en de nodige punten scoren.

Jeffrey werd in zijn eerste manche 2e achter Finn Ole Schmietendorf. Samen waren ze in een fel gevecht, maar Finn Ole was net sneller. Jeffrey kwam wel enigszins teleurgesteld van de baan. De baan liet het Jeffrey niet echt toe, om voluit te gaan. Jeffrey behaalde in zijn tweede manche weer een 2e plaats achter Schmietendorf. Ze waren beide weer in een ongelooflijk mooi sportief gevecht verwikkeld. Jeffrey gaf na de manche aan, dat Finn Ole buiten de baan was geweest. Maar zonder geluid bij de baan, wisten Jeffrey en Sijbe niet of dat ook was gezien door de referee. In zijn 3e manche werd Jeffrey keurig eerste. In zijn laatste manche trof hij weer Finn Ole. Ook dit keer was Finn Ole sneller als Jeffrey. Jeffrey moest tegenover Sijbe toch wel toegeven, dat Finn Ole die dag echt verdomde snel was.

 

Tijdens de huldiging, bleek dat de referee wel gezien had dat Finn Ole buiten de baan was gekomen in de tweede manche. Jeffrey mocht daardoor het hoogste treetje betreden in Mulmshorn!

 

Op zondag 22 september reed Jeffrey een geslaagde wedstrijd in Mulmshorn... maar diezelfde dag stond ook Nynke aan het startlint. Nynke zocht het dichterbij huis, namelijk in Roden. Nynke reed in het bijprogramma van het WK Langbaan Finale, in de 250c klasse. Dit zou Nynke haar 2e wedstrijd worden op haar langbaanmachine. Nynke had er ongelooflijk veel zin in. Aan het begin van het seizoen vertelde ze al, dat ze heel graag op een langbaanmachine wilde rijden (en dan het liefst op Roden).

Nynke liet de Junior C- wedstrijd in Mulmshorn schieten, om in Roden aan het startlint te verschijnen. Met hulp van ome Ricus, Bote, Fokje, mama Tinie en Anne (en ook Jan, die voor het eerst meeging naar een grasbaanwedstrijd), reed Nynke een ontzettend mooie wedstrijd!

 

  

 

Er waren helaas maar 4 deelnemers in de 250cc klasse (door vele afmeldingen), maar Sem Ensing, Kevin Luck, Tom Mayer en Nynke maakten er met zijn vieren een hele leuke wedstrijd van. De training verliep prima, en ook de start training ging goed. Soms kwam Nynke iets minder goed weg, omdat haar achterwiel alleen maar spinde en geen grip kreeg. Nynke is licht... dat kan in haar voordeel, maar ook in haar nadeel werken.

 

  

 

 

Nynke werd in haar eerste twee manches keurig 2e achter Sem. In de tweede manche kwam ze al dichterbij koploper Sem. In haar derde manche had ze een hele goede start. Ze pakte de koppositie, en hield die 3 ronden stevig vast. Een zeer spannende manche.
De laatste manche zou beslissend zijn. Als Nynke die ook wist te winnen, zat er een eerste plaats in aan het einde van de dag. Nynke was best zenuwachtig voor deze start. Helaas kwam ze in haar laatste manche minder snel weg bij de start. Nynke werd na 3 ronden afgevlagd als tweede. Na optelling van de punten, leverde dat Nynke een hele mooie en dikverdiende 2e plaats op!

 

  

 

 

Gert, Holger, Ubbo, Sietse, Jesper... ontzettend bedankt voor de mooie foto's! Op de facebookpagina van Racingteam Sijbesma kunnen jullie de vel mooie foto's van Nynke in Roden zien. Het zijn er teveel, om hier te plaatsen.


Racingteam Sijbesma wil nog even snel zeggen, dat ze ongelooflijk trots zijn op Jeffrey en Nynke! Onder drukke omstandigheden en opgesplitst van elkaar, op deze wijze presteren. Echt petje af voor beide jonge coureurs. Dit mag ook wel eens gezegd worden. Toppie!

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024