DMSJ- finale Junior C Herxheim, 8 september 2019

 

Op 8 september reed Nynke haar eerste Duitse finale, d.w.z. Deutsche Jugend Meisterschaft Junior C in Herxheim. Nadat we op zaterdagavond waren vertrokken, kwamen we in de nacht aan in Herxheim. Helaas regende het behoorlijk op dat moment. Hopelijk zou het een paar uur later beter zijn.

 

Gelukkig hadden we de weergoden aan onze kant. Het is de gehele wedstrijd droog gebleven. Helaas was de baan niet in een hele goede staat. Er zaten heel veel diepe gaten in de bochten. Heel wat jonge coureurs hadden moeite met de baan, Nynke was er 1 van. Maar ja, dat zal Nynke in de toekomst vaker tegen gaan komen. Hopelijk kan ze ervaring opdoen met dergelijke banen.
De training verliep redelijk. Je kon echt aan Nynke haar rijden zien, dat ze moeite met de baan had. Nynke had niets te verliezen, dus zou proberen zo goed mogelijk te racen. Met een mooi en sterk rijdersveld, zou het al mooi zijn, als ze enige punten zou scoren. 
Nynke kreeg tijdens een mooie officiële rijdersvoorstelling nummer 5 toegewezen. De meeste jeugdrijders voelden zich, tijdens deze ceremonie, een beetje als prof- rijders

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buiten Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, stadion en buiten Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen, buiten en natuur

 

Nynke haalde na 4 series te hebben gereden, 4 punten bij elkaar. Dit leverde haar een 8e plaats op! Nynke werd 1x laatste, 2x derde en 1x tweede. In haar eerste serie lag ze lange tijd 2e, maar werd uiteindelijk 3e, omdat ze heel veel moeite met de baan had.

Na een run off werd Erik Bachhuber als nieuwe Duits Kampioen 250cc gekroond, Ben Ernst werd 2e en Jonny Wynant mocht als 3e het podium betreden.

 

Nynke mag terug kijken op een mooie finale in Herxheim! De baan was niet in een goede conditie, maar Nynke is weer een ervaring rijker en heeft haar beste beentje voorgezet. We zijn ontzettend trots op onze racesmurf! Helaas hebben we geen actiefototo's van Nynke kunnen vinden op sociale media. Dus we moeten het deze keer doen, met een aantal foto's "buiten de baan". Hierna zal een opname geplaatst worden van haar 2e serie, waarin ze een keurige 2e plaats behaalde.

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024