Top Life Racedays in Berghaupten, 31 augustus 2019

 

Na het weekend in Zolder, stond de volgende wedstrijd alweer op de planning. Dit keer reisden Sijbe, Jeffrey en Nynke af naar het mooie Zuid- Duitsland, waar beiden op zaterdagavond 31 augustus tijdens de Top Life Racedays in Berghaupten in actie zouden komen. Op de speedwaybaan, terwijl zondag de grote langbaanwedstrijd op het programma stond. De training verliep redelijk. Zowel Jeffrey als Nynke moesten eerst wennen aan de baan. Maar met goed vertrouwen gingen ze de wedstrijd in.

 

Nynke kreeg de smaak lekker te pakken in Berghaupten. Terwijl de training nog redelijk ging, ging het in de series goed. Nynke reed een geweldige wedstrijd! Ze werd drie keer 2e en in de laatste manche werd ze 3e. Omdat de punten doortelden, mocht Nynke het podium betreden, op een welverdiende 2e plek!

 

  

 

 

Jeffrey had een prima start! In zijn eerste serie kwam hij als winnaar over de finish. De tweede serie was een serie om in te lijsten. Jeffrey en David Pfeffer waren in een zeer sportieve strijd verwikkeld. Ze wisselden van plek en dit bijna 4 ronden lang. Helaas behaalde Jeffrey geen punten deze serie. In de laatste bocht, kwam hij buiten de baan terecht. Maar wat een mooie serie van Jeffrey.

 

In zijn derde serie behaalde Jeffrey helaas weer geen punten. Liggend op een 2e plek, achter David Pfeffer, hield de motor ineens in en viel Jeffrey uit. Een dag later bleek bij het uitpakken van de bus, dat de pullie eraf was gelopen. Dus gelukkig geen motorschade. Jeffrey mocht nog wel de finale rijden, maar met doortelling van de punten, zou hij misschien nog net op het podium kunnen komen. Ook dit keer reed Jeffrey een goede serie, en eindigde hij als 2e achter wederom Pfeffer. Met doortelling van de punten, kwam hij met een overwinning, een 2e plaats en twee keer geen punten, toch nog als 3e op het podium! Jeffrey was een beetje teleurgesteld, want er had voor hem meer ingezeten. Maar een mooie eerste wedstrijd gereden, na zijn klapper in Zolder. Dus petje af voor Jeffrey! Ook Nynke reed een geweldige wedstrijd in Berghaupten. Kortom, trots op Racingteam Sijbesma!

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024