Speedway Liga Noord in Brokstedt, 17 augustus 2019

 

Op zaterdag 17 augustus kwam Nynke in actie voor MSC Moorwinkelsdamm, tijdens de Speedway Liga Noord- wedstrijd in Brokstedt. Dit keer kwam ze vast in het veld, omdat de vaste teamrijders deelnamen aan het WK 250cc speedway in Tsjechïe. Jeffrey kwam dit weekend niet in actie, en was nu monteur bij Nynke.

 

 

 

De training begon helaas niet goed. Nynke haar motor kwam maar niet op toeren, hij hield in. Na een paar rondjes heeft Nynke haar speedwayer aan de kant gezet. Bij terugkomst in het rennerskwartier werd er naar de carburateur gekeken en werd de bougie verwisseld. Nynke kreeg daarna nog een kans om te trainen... maar helaas was het probleem niet opgelost. Het leek eerder slechter te zijn geworden. De speedwayer kwam niet vooruit en "knetterde". Na de tweede training hebben Sijbe en Jeffrey nog een aantal aanpassingen aan de motor gedaan. In de komende heats zou duidelijk worden, of dit geholpen had.

 

In de eerste twee heats had Nynke moeite met de starts, wat anders best een sterk punt van haar is. In beide heats scoorde ze 1 punt. In de derde serie had ze een goede start en lag ze op een gedeelde eerste plaats. In de tweede ronde maakte Nynke echter een fout, en moest ze een medecoureur ontwijken, door van het gas af te gaan. Nynke viel van een gedeelde eerste plaats terug naar de laatste plaats. Dus deze heat helaas geen punten voor MSC Moorwinkelsdamm. 

 

  

 

Nynke was gebrand op een goed resultaat in haar 4e en laatste heat. Nynke kwam hier als 2e over de finishlijn, en behaalde daarmee toch nog 2 punten voor het team. Uiteindelijk ging MSC Moorwinkelsdamm met een gedeelde 2de plaats naar huis! De laatste Speedway Liga Noord- wedstrijd in Moorwinkelsdamm op 24 augustus zal doorslaggevend worden in het kampioenschap.

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024