Speedway Liga Noord Dohren, 11 augustus 2019

 

 

 

En nu is er tijd voor een verslag van de Speedway Liga Noord wedstrijd in Dohren, j.l. 11 augustus (alweer)! Nynke kwam als reserverijdster voor het team van MSC Moorwinkelsdamm uit (250cc speedway, junior C), terwijl Jeffrey als reserverijder bij MSC "Wölfe" Wittstock op de lijst stond (U21).

 

De training van Jeffrey en Nynke verliepen goed. Wel had de cameravrouw in de training wat teveel hinder van het stof. Dus tijdens de wedstrijd zou eerst maar een andere plek worden opgezocht. Jeffrey voelde zich heerlijk. Deze houding zou hij altijd wel willen rijden, zei hij achteraf. Ook Nynke vind de zeer korte baan van Dohren geweldig om te rijden. Beide coureurs waren dus gebrand!

 

  

 

Nynke kwam twee keer in actie voor MSC Moorwinkelsdamm. Tijdens haar eerste optreden ging het helaas mis. Ze had een ontzettend goede start, maar gleed met haar achterwiel in een spoor en kreeg zoveel grip ineens, dat ze een comboystart maakte. Nynke klapte achterover. Bijna tegelijkertijd gebeurde dit ook Marvin Kleinert. Gelukkig kon Marlon Hegener hun beide nog op tijd ontwijken. Zowel Marvin als Nynke mochten opnieuw meestarten. Maar helaas kreeg Nynke de motor niet weer aan de praat. In het rennerskwartier bleek dat de kabel van haar dodemanskoord was vast "gesmolten" aan een bout. Hierdoor ontstond kortsluiting en sloeg haar motor niet aan. Maar Nynke zou Nynke niet zijn... ze was zeer gebrand op een goed resultaat in haar tweede kans. Nynke mocht namelijk in actie komen tijdens de laatste heat van de junior C- klasse. In de heat ervoor liep Jonny Wynant zijn blok stuk, liggend op een 1e plaats. Dus helaas geen punten voor MSC Moorwinkelsdamm. Nynke had vervolgens een ongelooflijk sterke start en nam gelijk de koppositie in. Ze hield dit 4 ronden vol, en kwam toch wel met enige voorsprong als winnaar over de finish. Nynke scoorde hiermee in 1x 3 punten voor MSC Moorwinkelsdamm. Zeer belangrijke punten voor het team.

 

  

 

Jeffrey stond elke blok gereed, om eventueel in te vallen als reserverijder. In het laatste blok werd hij gelukkig toch nog 1x ingezet. Later bleek het nogal een serie met zware tegenstanders te zijn: Danny Maassen had al zijn series gewonnen, en Geert Bruinsma scoorde ook veel punten bij elkaar. 
Jeffrey kwam wat omhoog bij de start, waardoor hij niet voluit de eerste bocht in kon gaan. Jeffrey kwam op een 3e positie, achter Bruinsma terecht. Hij probeerde dichterbij Geert te komen, en dat leek ook te gaan lukken. Maar helaas kwam Jeffrey te kort, en kwam hij als 3e over de finish. Jeffrey scoorde daarmee 1 punt voor MSC Wittstock.

 

Aan het einde van de dag kwamen zowel Jeffrey als Nynke op het podium. MSC "Wölfe" Wittstock werd 1e (Jeffrey) en MSC Moorwinkelsdamm (Nynke) werd 2e tijdens de Speedway Liga Noord in Dohren!

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024