NBM U21 in Parchim, 4 augustus 2019

 

 

Het is alweer een tijdje geleden, dat hier iets werd geplaatst over Racingteam Sijbesma. In onze vakantie druk bezig met "werken", wedstrijden gehad (veel kilometers gemaakt) en nog een aantal wedstrijden op de planning. Kortom, eigenlijk komen we tijd te kort!

Op zondag 4 augustus moest Jeffrey een NBM U21- wedstrijd rijden in Parchim. Gelukkig konden we de bus van Anne lenen... en ging hij ook mee als helper van Jeffrey. Nynke was deze dag vrij af van racen en ging als supporter mee. Roel was ook van de partij, voornamelijk als chauffeur.

 

  

 

Jeffrey reed een keurige training in Parchim. Wel was de baan veel gebruikt in de dagen ervoor, en dat was te merken, aldus Jeffrey. De week ervoor was namelijk het Kids Speedway Camp. Vol goede moed begon Jeffrey aan de wedstrijd. In zijn eerste heat had hij een iets mindere start dan zijn grootste tegenstander Finn Ole Schmietendorf. Jeffrey behaalde een keurige 2e plaats. In zijn tweede heat, had hij de kopstart. Helaas mocht de pret maar kort duren. Bij het ingaan van de tweede bocht, kwam Jeffrey in een gat terecht, en begon de motor te klimmen omdat hij ineens heel veel grip kreeg. Jeffrey hield de motor, maar kon niet voorkomen, dat hij buiten de baan raakte. Dus helaas geen punten voor Jeffrey in deze heat. Hierdoor was zijn kans op het hoogste treetje eigenlijk al verkeken.

 

 

 

In zijn volgende twee heats behaalde hij twee keurige overwinningen. Zijn grootste tegenstander deze dag, eindigde in deze heats op een 2e plaats. Maar die ene 2e heat, waarin Jeffrey geen punten scoorde, brak hem uiteindelijk op. Met 8 punten behaalde Jeffrey een welverdiende 2e plaats!

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024