U21 DM Finale, NBM Junior C in Ludwigslust, 28 juli 2019

 

 

 

Het weekend van 28 juli een geslaagd en gezellig raceweekend gehad. Op vrijdagmiddag al vertrokken naar Gyhum, voor een gezellig verjaardagsfeest aldaar. De volgende avond nog een bezoek gebracht aan een grote kermis in Hamburg. En dan was het zondag eindelijk zover om te racen in Ludwigslust. Nynke voor een NBM Junior C wedstrijd en Jeffrey zou deelnemen aan de U21 DM- finale. 

 

Tijdens de rijdersbespreking werd duidelijk, dat Nynke eerst haar wedstrijd zou gaan rijden. De training van de U21- DM- finale coureurs kwam er tussendoor. Weersverwachtingen gaven namelijk aan, dat er wellicht veel regen zou vallen in de loop van de middag. Achteraf bleek dit 100% mee te vallen, en hebben we zelfs geen druppel regen gehad. 

 

  

 

Nynke heeft super gereden! Na vier heats werd ze geklasseerd als 5e... ze heeft goed van zichzelf laten zien! Ze had hele goede starts en kon de aansluiting redelijk houden bij de grote jongens. In haar eerste heat ging ze in de laatste ronde erbij liggen, maar hield de motor aan de praat. Ze stapte weer op, en werd afgevlagd toen ze over de finish kwam. "Een 0 is meer waard dan een x- je, was haar reactie". In de laatste heat kon ze zelfs bijna 1 ronde de koppositie behouden.

 

  

 

Daarna was het de beurt aan Jeffrey, die zijn eerste U21 DM- finale reed. Deze finale werd op een "bijzondere wijze" verreden. Jeffrey zat bij de eerste 16 rijders, die moesten strijden om verder te komen in de wedstrijd. Nadat eerst enkele coureurs afvielen, kwam halverwege de top 8 van vorig seizoen erbij. Tja, dit punten systeem kan goed uitvallen, maar kan ook minder voordelig uitpakken voor een coureur.

Jeffrey heeft het zeer goed gedaan in Ludwigslust! In het begin leek hij hele sterke series te hebben, dus moest hij zorgen dat hij steeds bij de eerste 2 zat. Jeffrey kwam hardwerkend, alsmaar verder in de wedstrijd. Helaas strandde Jeffrey in de 20ste heat. Tijdens de eerste start, ging Jeffrey met 4 man tegelijk de eerste bocht in. Jeffrey kwam klem te zitten, raakte in onbelans en schoof onderuit. Vervolgens schoven ook 2 medecoureurs onderuit. Alle vier mochten herstarten. In de herstart had Jeffrey een hele goede start, maar schoof hij helaas in de eerste bocht weer onderuit. Jeffrey werd als veroorzaker gezien, en werd gediskwalificeerd.

Dit resulteerde uiteindelijk in een gedeelde 11e plaats! Een super prestatie van Jeffrey! In zijn eerste jaar zo mee kunnen komen, is echt super van hem!

 

Toen Jeffrey van de baan kwam, leek zijn motor toch wat averij te hebben opgelopen. Bij de eerste controle konden Sijbe en Anne echter niets vinden, aan het frame of voorvork. Bij thuiskomst bleek het sturen zwaarder te gaan. Dit kan er voor gezorgd hebben, dat Jeffrey niet goed de bocht kon inzetten, tijdens de herstart. Maar ja, daar zullen we nu niet meer achter komen. 
De motor moet eerst maar weer klaargemaakt worden voor Jeffrey zijn aankomende NBM U21- wedstrijd in Parchim op 4 augustus.

Racingteam Sijbesma wenst bij deze Sandro Wassermann en Mario Niedermaier heel veel beterschap! Beide jonge coureurs kwamen hard ten val in Ludwigslust. Deutsche Meister 2019 werd Lukas Fienhage, gevolgd door Dominik Möser en Lukas Baumann.

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024