Speedway Liga Noord Nordhastedt, 6 juli 2019

 

 

Nu even tijd voor eindelijk een verslag van de Speedway Liga Noord wedstrijd in Nordhastedt op 6 juli, waar Jeffrey deel uitmaakte van het team "Wölffe" Wittstock. In Nordhastedt streden de Nordhastedt Pirates, Wölffe Wittstock, MSC Moorwinkelsdamm en Vikings Brokstedt om de hoognodige punten.

 

Team Wittstock bestond uit: Celine Liebmann, Finn Ole Schmietendorf, Melf Ketelsen, Lukas Wegner, Jeffrey en TM Peter Möller. Vaste rijders van het team hadden elders verplichtingen of konden door blessures niet aan het startlint verschijnen. Dus in de week voor Nordhastedt, werd Jeffrey gevraagd om nogmaals voor Wittstock uit te komen (maar nu in de SLN).

 

 

 

 

Het werd een heel bijzondere dag... De dag begon met heel veel regen. Dus de training werd eerst uitgesteld. Om 14.00 uur werd er eindelijk begonnen met de training. P.s. de Talents Team Trophy 125cc, die 's morgens hun wedstrijd zouden rijden, werd na 1 heat al afgelast. Dit vanwege de vele regen. Tijdens aanvang van de training, bleek de videocamera te zijn overleden.

Jeffrey begon prima aan de training. Hij ging mooi rond op de nog natte baan. Na 3 minuten trainen, zette Jeffrey zijn motor aan de kant. Er klopte iets niet. In het rennerskwartier werd door Sijbe vastgesteld, dat de aluminimum schetsplaat van Jeffrey zijn voorvork was afgebroken. Sijbe besloot om de schetsplaat van de reservemotor op de wedstrijdmotor te zetten... maar helaas draaide er een boutje door, waardoor dit plannetje niet ging werken. Dus Jeffrey moest dan de eerste serie maar gaan rijden op de reservemotor. 
Jeffrey begon goed aan zijn eerste serie. Hij lag op een hele mooie 2e plaats, tot in de derde ronde het blok kapot liep. 
Tja, wat nu te doen? In alle haast werd er besloten om de complete voorvork te gaan wisselen. Dit moest natuurlijk heel snel gebeuren. Met hulp van het hele team, lukte het net om de motor voor de volgende serie klaar te krijgen!

 

  

 

In de tweede serie behaalde Jeffrey een 3e plaats... en dat op verkeerde tandwielen. Dus na deze serie, werden de tandwielen snel aangepast. In Jeffrey zijn 3e serie behaalde hij een mooie 2e plaats, goed voor 2 punten voor team Wittstock. In de laatste serie ging Jeffrey als 3e over start en finish. Jeffrey mocht alsnog een B- finale rijden, die hij met een 2e plaats afsloot.

 

Dus ja, Nordhastedt komt in de boeken als een zeer bijzondere dag. Behoorlijk wat tegenslagen, maar toch ook goede momenten. Jeffrey heeft toch nog kunnen rijden in alle series. "Wölffe" Wittstock mocht aan het einde van de dag, plaats 3 op het podium betreden. MSC Moorwinkelsdamm ging met de 1e prijs naar huis, terwijl Vikings Brokstedt de 2e plaats bereikte. Fotograaf Reinhardt Wilde, bedankt voor de mooie foto's! Helaas dus geen videobeelden dit keer. Er zijn wel een paar beelden van Jeffrey, gemaakt door Aukje. In deze series moest ook Anne, die voor MSC Moorwinkelsdamma uitkwam, rijden.

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024