Heusden- Zolder, internationale wedstrijden, 30 juni 2019

Zondag 30 juni werd Racingteam Sijbesma wakker aan de baan in Heusden- Zolder, waar Jeffrey en Nynke een internationale wedstrijd reden. Jeffrey in de internationale klasse en Nynke in de (gecombineerde) nationale klasse 500cc/ 250cc.

Beide coureurs hebben een geweldige wedstrijd gereden!

We beginnen ook dit keer eens weer met de jongste van het team. Nynke reed een goede wedstrijd! Ze begon al met een prima training. Ze voelde zich goed op de 250cc, tussen ook best wel veel 500cc coureurs. Nynke reed in haar eerste twee series naar een 3e plaats. In haar derde serie behaalde ze een 2e plaats. En in haar vierde serie ging ze met de volle winst aan de haal! Nadat alle coureurs hun series hadden gereden, werd de finale opgemaakt. Nynke had evenveel punten als de Francaise Audrey Duprey, maar Nynke had een overwinning. Nynke mocht daarom als 4e naar de finale. Nynke had een prima start in finale, en ging als 3e de tweede ronde in. Nynke wist deze positie 4 ronden vol te houden, wat haar een hele mooi en dikverdiende 3e plaats opleverde!

Ook Jeffrey begon goed aan zijn training. Na een herstart van zijn eerste serie, pakte hij bij ingaan van de tweede ronde de kop over, liggend vanaf een 3e positie! Vier ronden lang vocht de Fransman Muratet om Jeffrey te passeren. Dit lukte hem niet, zodat Jeffrey de winst pakte en dus 3 punten in zijn eerste serie. In zijn tweede serie werd Jeffrey als 3e afgevlagd. Daarna volgden nog 2 series. Maar helaas werd daarna ook de baan zwaarder te rijden. In zijn derde serie kwam Jeffrey als 2e over start en finish. Door een iets mindere start en moeilijkere baancondities, behaalde Jeffrey in zijn laatste serie helaas geen punten.

Jeffrey sprokkelde 6 punten bij elkaar, wat helaas niet genoeg was voor een A- finale. Jeffrey mocht nog wel een B- finale rijden. Toen deze eenmaal van start ging, was er inmiddels al veel baanonderhoud gepleegd. Tijdens zijn B- finale leek het er bijna op, dat hij nog buiten de baan kwam, doordat hij in een gat kwam en ineens weer grip kreeg. Jeffrey herstelde zich prima en hield de motor in de baan. Jeffrey behaalde uiteindelijk een mooie en goed gereden 7e plaats in het internationale veld!

Racingteam Sijbesma is supertrots op Jeffrey en Nynke! Elke wedstrijd zie je hun weer vooruitgang maken. Helaas komen er ook wel eens mechanische problemen voorbij, maar ook dat hoort er bij! Liever niet natuurlijk. Er zijn vele foto's gemaakt van deze wedstrijd in Heusden- Zolder. Op de facebookpagina Racingteam Sijbesma kun je veel meer bekijken. Dus neem gerust een kijkje daar.