NBM Junior C, NBM U21 in Mulmshorn, 29 juni 2019

 

 

 

Vorig weekend had Racingteam Sijbesma weer een druk raceweekend voor de boeg. Op zaterdag een NBM- wedstrijd voor Jeffrey en Nynke in Mulmshorn en op zondag traden beide coureurs aan in Zolder, tijdens internationale wedstrijden! We beginnen eerst met Mulmshorn. Onder zeer warme omstandigheden reden Jeffrey en Nynke een goede training. De baan was een stuk zwaarder als de vorige wedstrijd in Mulmshorn, eerder dit seizoen. Nynke reed een geweldige wedstrijd en ook Jeffrey deed het goed... alleen had Jeffrey het geluk deze keer niet aan zijn zijde. Tijdens de rijdersbespreking werd al gemeld, dat er geen finales werden gereden. Met de warmte in het vooruitzicht, was dat ook geen raar idee. En we hadden ook nog een rit naar België voor de boeg. 

 

 

   

  

 

 

Nynke scoorde in totaal 7 punten, wat haar een hele mooie en welverdiende 2e plaats opleverde! In haar eerste 2 series eindigde ze als tweede achter Jonny Wynant (de uiteindelijke winnaar). Haar derde serie wist ze met redelijke voorsprong te winnen. Helaas behaalde ze geen punten in haar 4e serie. Ze raakte net het startlint aan en werd 15m naar achteren gezet. Haar start was vervolgens goed... maar bij uitgaan van de eerste bocht, kwam ze buiten de baan terecht. Een diskwalificatie voor Nynke. Maar gelukkig toch nog genoeg punten gescoord voor een 2e plaats. Ann Kathrin Gerdes werd 3e in Mulmshorn.

 

  

   

     

 

 

Jeffrey begon zijn wedstrijd minder goed. Tijdens zijn eerste serie kreeg Jeffrey zijn motor niet aan de praat. Sijbe had inmiddels al zijn reservemotor gepakt, maar helaas was de tijd al voorbij en werd er gestart. Dus voor Jeffrey betekende dit al gelijk een achterstand. Bij het nakijken van zijn motor, bleek een kapotte bougie het probleem te zijn. Vol goede moed begon Jeffrey aan zijn 2e serie, die hij glansrijk won. Daarna had hij nog 1 serie te gaan. Bij een goede uitslag, zou hij misschien nog in aanmerking komen voor een podiumplaats. 
Jeffrey pakte de kopstart en liet deze niet meer gaan... totdat hij in de laatste bocht van de laatste ronde buiten de baan kwam. Bij het ingaan van de laatste bocht, kwam hij al driftend in een gat terecht, waardoor zijn voet van de step afschoot. Hierdoor kwam hij in onbelans en met de snelheid die hij op dat moment had, kon hij de motor niet meer in de baan houden. Dit betekende dus geen 3 punten, maar een diskwalificatie. Uiteindelijk werd Jeffrey als 5e geklasseerd.

 

  

  

 

Na de huldiging van Nynke werd de bus snel ingepakt en begon Racingteam Sijbesma aan de lange rit naar Zolder, waar beide de volgende dag een wedstrijd hadden. 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024