NBM U21 Brokstedt, 22 juni 2019

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag, 22 juni, moest Jeffrey aantreden voor een NBM U21- wedstrijd in Brokstedt. Nynke had een vrij weekend van racen, maar was natuurlijk wel van de partij. Net als Sijbe en Anne Spaan, die op het laatste moment ook meeging naar Brokstedt!

Het werd een goede wedstrijd voor Jeffrey, met een heel mooi eindresultaat! In zijn eerste 2 series, kwam Jeffrey als tweede over start en finish. Jeffrey moest de baan eerst, als het ware, "herontdekken"... In zijn eerste 2 series had Jeffrey moeite om vooral in de bochten binnenin te blijven. Doordat hij wat teveel naar buiten waaide, maakte hij meer meters en kon hij de aansluiting met de kopman niet maken.

Na overleg met Anne, begon Jeffrey de bochten anders te nemen. Dit leverde Jeffrey in de volgende 2 series een overwinning op! Jeffrey klasseerde zich hiermee regelrecht voor de endlauf (finale), samen met Fabian Wachs, Niels Oliver Wessel en Birger Jähn.

Jeffrey koos voor geel in de finale... Eigenlijk een zeer opmerkelijke keuze in de speedway wereld, maar voor Jeffrey pakte dit zeer goed uit! 


 

  

  

   

 

 

In de eerste start, pakte Jeffrey de start en ging buitenom naar de leidende positie. Fabian zat aan de binnenkant en waaide naar buiten, en kon Jeffrey niet meer ontwijken. Hij tikte de zij- achterkant van Jeffrey zijn speedwayer aan en liet zich onderuit vallen om niet hardhandig onderuit te gaan. Wachs werd gediskwalificeerd als veroorzaker van rood. Er moest opnieuw gestart worden. In de herstart, pake Jeffrey wederom de koppositie en hield dit 3 ronden vol. In de laatste ronde, werd weer rood gegeven, doordat Niels Oliver Wessel op een 2e plaats liggend, Jeffrey van achteren raakte. Ook Wessel gleed onderuit. Maar hierna kwam er geen herstart meer. Punten werden gegeven, wat Jeffrey een welverdiende 1e plaats opleverde! Jeffrey scoorde 13 punten, Fabian 11 punten, Birger ook 11 punten en Niels Oliver behaalde 10 punten.

 

 

  

 

  

 

 

Racingteam Sijbesma is ontzettend trots op deze mooie prestatie van Jeffrey! Ook Nynke liet zich langs de zijlijn niet onopgemerkt, en gebaarde Jeffrey met handen en benen naar de eindoverwinning! En natuurlijk een zeer trotse vader en trainer Anne... en een "afwezige", maar zeer betrokken moeder in Nederland! Op de terugreis heeft Racingteam Sijbesma Gyhum aangedaan, en hebben daar gezellig met Simon Renken en zijn familie de wedstrijd nog eens rustig doorgenomen onder genot van lekker eten en drinken. Op zondagochtend vertrokken Sijbe, Anne, Jeffrey en Nynke weer naar huis.

 

 

  

 

   

 

 

 

 

Nu gaat Racingteam Sijbesma zich langzamerhand opmaken voor een druk race weekend. Aanstaande zaterdag 29 juni staan beide in Mulmshorn aan het startlint, voor een NBM Junior C (Nynke) en U21 wedstrijd (Jeffrey). 
Daarna een lange rit maken naar Heusden- Zolder, waar beide ook aan de start zullen verschijnen. Jeffrey in de Internationale klasse en Nynke in een gecombineerde nationale klasse van 500cc/250cc. Ook een heel mooi internationaal rijdersveld bij de 125cc specials komt aan bod. 

 

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024