Bundesliga Landshut- Wittstock, 2 juni 2019

 

 

 

Na Hemelvaartsdag dachten we... nu is het tijd voor een heerlijk lang weekend. Maar ook dit verliep geheel anders. Maar het bleek later een geweldige, mooie ervaring! Donderdagavond in Gyhum de 2 wedstrijden doorgenomen en gezellig uitgezeten met elkaar. Vrijdagmorgen vertrokken we weer terug naar Nederland. Onderweg kreeg Jeffrey, via Messenger, een bericht van Peter Möller met de vraag of hij in de Bundesliga- wedstrijd voor de MSC "Wölfe" Wittstock wilde uitkomen! Wat een ongelooflijke eer om daarvoor te worden gevraagd! De wedstrijd vond echter plaats, op zondag 2 juni bij de AC Landshut Devils in Zuid Duitsland. Even een rit van bijna 850 km. Maar ja, zo'n kans kun je eigenlijk niet laten schieten!

 

 

Peter Möller zou voor ons het hotel regelen, waar enkele van de overige Wittstock teamrijders ook overnachten. Bij thuiskomst werden de motoren snel uitgepakt, en Jeffrey zijn gebruikte motor schoongemaakt en klaargemaakt voor de Bundesliga wedstrijd in Landshut. Zaterdagmorgen begonnen Sijbe, Tinie en Jeffrey aan de lange rit. Aan het begin van de avond kwam Racingteam Sijbesma aan bij het hotel. Eerst lekker gegeten en kennisgemaakt met enkele teamrijders en monteurs. Daar werden we ook op de hoogte gebracht van de reden waarom ze Jeffrey hiervoor hadden uitgenodigd. Het Wittstock team had namelijk te kampen met geblesseerde teamrijders. Het team wat zou gaan rijden, bestond uit 3 vaste teamrijders en 4 nieuwe rijders (waaronder Jeffrey). Jeffrey was door de teamcheffin van MSC "Wölfe" Wittstock (al) opgevallen in Parchim en ook in Nordhastedt, waar ze referee was.

 

 

 

 

Na een goede nachtrust, vertrokken we zondagmorgen richting de baan. Onder warme omstandigheden begon Jeffrey aan een goede training. Omdat er zoveel nieuwe teamrijders waren, kreeg Jeffrey de reserveplaats toegewezen. In de 6e heat werd Jeffrey door teamcheffin Manuela Hinrichs ingezet. Samen met teamgenoot Rasmus Jensen, stond hij aan het startlint met Martin Smolinski en Stefan Katt van de AC Landshut Devils.

Jeffrey had de slechtste start, maar knokte hard om er niet te ver achter te raken. Hij ging op Katt aan, maar halverwege de bocht begon de motor te klimmen. Jeffrey kon de motor niet houden en werd er vanaf gegooid. 
Maar Jeffrey stond gelijk weer op, pakte de motor en liep naar het binnen terrein. De heat werd niet afgevlagd. Zijn teamgenoot pakte toch nog 2 punten voor Wittstock! In een Duits forum werd Jeffrey met dit voorval besproken en kreeg hij zeer goede feedback. 
Uiteindelijk verloor team Wittstock met groot verschil (52-33). Halverwege de wedstrijd leek het verschil kleiner te worden, maar helaas pakte de joker, die op Pawel Miesiac (PL) was ingezet, verkeerd uit.

 

   

                          

  

 

 

Jeffrey heeft een geweldige ervaring erbij! Wat een eer om door de MSC "Wölfe" Wittstock te worden uitgenodigd om in de Bundesliga te mogen rijden, tussen de grote mannen! Het Wittstock team bestond uit Rasmus Jensen (DK), Pawel Miesiac (PL), Mirko Wolter, Rene Deddens (gast), Steven Mauer, Lukas Baumann en Jeffrey, TM Manuela Hinrichs.

Hieronder beelden van een training en de enige inzet van Jeffrey in de 6e heat:

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024