NBM U21 Nordhastedt/ NBM Junior C Wolfslake, 30 mei 2019

 

 

 

Het was een tijdje stil op Facebook rondom Racingteam Sijbesma. Hopelijk halen we nu de "schade" weer een beetje in. Op Hemelvaartsdag moest Racingteam Sijbesma zich wederom opsplitsen in twee groepen! In eerste instantie lag alleen Nordhastedt voor Jeffrey (NBM U21) in de planning. Echter, in de nieuwste kalender was er een NBM Junior C voor Nynke, in Wolfslake tussen gekomen. Onze plannen moesten weer omgegooid worden.

 

Op woensdagavond vertrokken we weer richting Gyhum, waar we overnachten bij onze Duitse vriend Simon en zijn familie. In de vroege donderdagmorgen vertrokken Sijbe en Nynke naar Wolfslake en Simon, Tinie, Joelyne en Jeffrey vertrokken naar Nordhastedt. Ook Anne was aanwezig in Nordhastedt, hij zou starten in het hoofdveld, die van start ging in de loop van de middag.

Er zat aardig wat kilometers verschil tussen beide plaatsen, en dat was voor enkelen helaas niet het enige verschil... In Nordhastedt heeft het bijna de gehele dag geregend, terwijl er in Wolfslake gesmeerd werd met zonnebrandcrème!

 

Nu eerst een kort verslag van Nynke haar NBM- wedstrijd in Wolfslake. Nynke reed een hele mooie wedstrijd! Elke heat die ze reed, ging steeds beter. Ze vond de baan er ook goed bij liggen en had het naar haar zin in Wolfslake. Tijdens en na de wedstrijd kwamen er veel toeschouwers even bij Nynke en Sijbe langs om een praatje te maken. Ook werden er foto's geschoten en handtekening kaarten uitgedeeld. Nynke stond aardig in de belangstelling bij het aanwezige publiek! Maar ook deze wedstrijd een sterk 250cc rijdersveld aanwezig. Nynke verzamelde in haar 4 heats 6 punten. Dit leverde haar in de einduitslag een mooie 6e plaats op!

 

  

   

 

 

Jeffrey zijn wedstrijd begon wat eerder op Hemelvaartsdag. Jeffrey reed een goede training. De baan was best moeilijk. Doordat het maar bleef regenen, kwam de baan condities absoluut niet ten goede... De baan werd zwaarder en begon vooral in de bochten diepe sporen/ gleuven te krijgen. Ook het wel en niet hebben van grip, begon een belangrijke rol te spelen. Ondanks de steeds zwaarder wordende baan condities, kwam Jeffrey daarmee goed uit de voeten. Hij behaalde 1 tweede plek en 3 eerste plekken! Zijn 3e heat was trouwens een hele mooie verreden serie (Jeffrey ging van plaats 3 naar 1). 

 

Hij ging samen met Finn Ole Schmietendorf, met 11 punten de finale in. De finale zou de beslissing gaan geven. Jeffrey had in de finale helaas de mindere start van hun beide. Het lukte Jeffrey niet om hem te passeren in de 4 ronden. Jeffrey behaalde een keurige en mooie 2e plaats in Nordhastedt!

 

  

 

Hieronder beelden van Jeffrey in Nordhastedt:

 

 

 

Van Nynke zijn beelden gemaakt met een mobiele telefoon. Twee opnames kunnen jullie bekijken via de facebookpagina van Racingteam Sijbesma. Het lukt nu nog niet, om het hier te plaatsen (omdat ze niet via Youtube zijn geplaatst).

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024