NBM U21 Ludwigslust, 18 mei 2019

 

Omdat Racingteam Sijbesma was opgesplitst, hielden we met elkaar contact via de app. Jeffrey zijn training stond gepland om 3 uur... dus het werd een race tegen de klok om op tijd te zijn in Ludwigslust. Vijf minuten voor 3 uur kwam Nynke en de rest van het team aan in Ludwigslust!

 

Jeffrey reed een goede wedstrijd! Voordat de training begon, heeft Anne zijn koppeling nog aangepakt. In de training was gelijk merkbaar voor Jeffrey, dat het starten beter ging (als in de voorgaande wedstrijden).
De baan in Ludwigslust was veranderlijk. Dan had Jeffrey geen grip en dan had hij een dikke 100% grip. In de series zou hij genoeg werk te doen hebben. In de series die volgden, kwamen ook enkele coureurs ten val. Gelukkig werd hierbij geen letsel opgelopen, maar het toonde wel dat de baan niet de gemakkelijkste was deze dag.

 

  

    

 

 

Jeffrey behaalde twee keer een 2e plaats, een 3e plaats en een overwinning in zijn 4 series. Daarna volgde er nog een zogenaamde endlauf. Dit is een finale serie, maar met doortelling van de punten. Jeffrey ging de finale in als 4e, met een verschil van 2 punten t.o.v. de derde man. Dat zou betekenen, dat Jeffrey zijn serie moest winnen en dat de 3e man laatste zou moeten worden. 
Jeffrey kwam goed weg bij de start, maar werd opgesloten tussen de andere 3 coureurs. Ze gingen met 4 man de eerst bocht in. Jeffrey kon zijn speedwayer niet omzetten, waardoor hij het gas iets moest loslaten. Na 4 ronden werd Jeffrey afgevlagd als 4e, wat hem ook een 4e plaats opleverde in de eindstand! Super gedaan van Jeffrey!

 

Hieronder enkele foto's van Jeffrey die we gevonden hebben op de facebookpagina van MSC Ludwigslust. Fotografen, bedankt!
Daarna wordt de mooie 4e serie van Jeffrey hier geplaatst, waar hij een mooie overwinning behaalde op de thuisrijder (die deze dag 2e in de eindstand werd).

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024