NBM Junior C Teterow, 18 mei 2019

 

Zoals we al in onze laatste berichtgeving hier op deze pagina aangaven, moest Racingteam Sijbesma afgelopen zaterdag 18 mei gesplitst worden. Een hele uitdaging en planning van tevoren, maar het is gelukt. Het werd een heel mooi en gezellig weekend in Duitsland!

Vrijdagavond vertrok Racingteam Sijbesma en monteur (ome) Ricus naar Simon Renken in Gyhum. Simon was meegeweest naar Parchim en wilde de 18e graag mee naar Teterow, waar Nynke haar eerste Junior C NBM wedstrijd zou rijden. Anne Spaan en Stefanie reisden ook vrijdagavond naar Simon. 
In Gyhum troffen we elkaar, en hebben eerst Jeffrey zijn machines overgepakt in Anne zijn bus. Na een gezellig samenzijn die duurde tot in de late avond... vertrokken Nynke, Sijbe, Simon en Tinie in de vroege zayerdagmorgen naar Teterow. Jeffrey, Ricus, Anne en Stefanie vertrokken een aantal uren later naar Ludwigslust, waar Jeffrey zijn tweede U21 NBM zou gaan rijden.

 

    

 

 

Omdat Nynke haar wedstrijd al 's morgens werd verreden, zal zij hier eerst aan bod komen. De speedwaybaan in Teterow is geen gemakkelijke baan om te rijden. Dit hoorden we van menigeen achteraf. Nynke begon lekker aan haar training. Ondanks de eerste gezonde spanning vooraf de training, op een voor Nynke vreemde baan, gaf ze aan dat de baan goed te rijden was.
Elke keer dat Nynke in de baan kwam, maakte ze steeds wat vooruitgang. Hoewel ze in haar 4 series maar 2 punten wist te scoren, reed ze een goede wedstrijd! Ook dit keer een sterk rijdersveld, met o.a. regerend wereldkampioen 250cc naast haar aan het startlint. Nynke eindigde op een 6e plaats en haalde haar eerste NBM punten binnen!

 

Ook Simon heeft het ontzettend naar zijn zin gehad in Teterow! Na de finale hebben we snel de bus ingepakt en zijn we begonnen aan de rit van bijna 180 km naar Ludwigslust, waar Jeffrey aan zijn tweede U21 NBM zou deelnemen.

Hopelijk komen er in de komende dagen wellicht nog wat foto's van Teterow op fb voorbij, maar die kans is (helaas) niet groot. Dus  een paar foto's van buiten de baan in Teterow, gevolgd door beelden van de eerste 2 series van Nynke.

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024