NBM U21 Parchim, 12 mei 2019

 

  

 

 

Zondag 12 mei was het Jeffrey zijn eerste optreden in het Norddeutsche Bahnmeisterschaft U21 in Parchim! Nynke had dit weekend vrij af, en was dit keer de hulp van Jeffrey (de rollen werden eens omgedraaid)... En ja, het is daadwerkelijk gebeurt: Nynke heeft Jeffrey aangeduwd tijdens het warm draaien (en dat is ook vastgelegd)! Tijdens de wedstrijd was het de eer aan Simon Renken, om Jeffrey de baan op te krijgen.

Zaterdagavond vertrokken Sijbe, Jeffrey en Nynke al richting Duitsland, waar ze overnachten bij Simon en zijn familie. Heerlijk uitgerust, begonnen ze zondagmorgen aan de laatste paar honderd km naar Parchim. En wat niemand had gedacht maar natuurlijk wel had gehoopt, is dat Jeffrey een hele goede wedstrijd reed in Parchim!

 

De baan in Parchim is geen makkelijke baan, was toch wel de conclusie van Jeffrey achteraf. "Aparte", zwarte sintel als ondergrond... ene helft van de baan was hard, terwijl de andere helft los was. Ook bleek tijdens de training, dat sommige medecoureurs moeite hadden om de machine binnen de buitenlijn te houden. Allemaal aandachtspunten om mee te nemen naar de wedstrijd.

 

Jeffrey begon zijn wedstrijd goed, door gelijk zijn eerste serie te winnen. De daarop volgende series gingen ook super, ondanks de moeilijke baancondities. In zijn tweede serie wist hij nogmaals als 1e over de finish te komen. In zijn derde serie nam hij geen risico, en eindigde hij als 2e. De winnaar van deze serie (Lukas Wegner) had namelijk nog geen punten gescoord. Jeffrey zijn naaste concurrent had ook grote problemen met de baancondities. In zijn laatste serie werd Jeffrey weer als winnaar afgevlagd.

Dit alles bezorgde Jeffrey een geweldige 1e plaats in het U21 Norddeutsche Bahnmeisterschaft 2019! Een mooier begin (en een mooier moederdagcadeau) kun je eigenlijk niet wensen!

 

 

 

 

Maar Jeffrey was nog niet klaar met racen. De beste 2 rijders uit de U21- klasse en de 2 beste rijders uit het hoofdveld, mochten nog om de Bürgemeisterpokal Parchim 2019 rijden. Jeffrey werd hierin keurig 3e. 
Dus Jeffrey werd tweemaal gehuldigd en ging richting huis met 2 mooie bekers en 2 medaillons. De eerste 2 plaatsen gingen naar de twee beste coureurs uit het hoodveld. De Deen Seifert werd 1e, de Deen Nielsen 2e en Jeffrey dus 3e!

 

De foto's zijn "geleend" van andere fb- gebruikers, via de fb- pagina van MC Mecklenbergring Parchim. De zijn van de hand van Sijbe. De opname van Jeffrey zijn 4e serie zal hier ook even geplaatst worden.

Het aankomend weekend zal Racingteam Sijbesma zich moeten gaan splitsen. Een hele planning, maar met goede moed en zin in racen, gaan we deze uitdaging aan. Nynke zal aanstaande zaterdag haar eerste Junior C (250cc) NBM- wedstrijd gaan rijden in Teterow, terwijl Jeffrey zaterdag zijn tweede U21 NBM gaat rijden in Ludwigslust!

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024