Masters of Speedway Moorwinkelsdamm, 4 mei 2019

 

Zaterdag 4 mei stond de Masters of Speedway in Moorwinkelsdamm op het programma voor Racingteam Sijbesma. Leuk detail is, dat Jeffrey en Nynke sinds begin van dit seizoen beide clubrijders zijn van MSC Moorwinkelsdamm! Waarschijnlijk waren sommigen van jullie daar al achter gekomen, via de nieuwe handtekening kaarten, die in de omslagfoto zijn verwerkt.

Nynke moest haar Junior C wedstrijd al in de middag rijden. In de loop van het middagprogramma, werd bij iedereen (ook bij Nynke) al wel duidelijk, dat het geen makkelijke baan was. Maar ja, dat zul je vaker gaan tegenkomen. Een coureur kan hiervan alleen maar leren en de opgedane ervaringen gebruiken in de volgende wedstrijden.

 

       

    

 

 

Nynke reed onder best wel zware condities een goede wedstrijd. In haar 4 series verzamelde ze 6 punten (tweemaal een 2e plek en tweemaal een 3e plek). Voor de finale kwam ze een aantal punten te kort, dus Nynke moest de finale vanaf de zijlijn bekijken. 

Nynke starte wat moeizaam in haar 1e serie, maar herpakte zich met een strijdlustige 2e serie. En ook tijdens haar 3e serie bleef ze vechten en wist ze op de finishlijn nog net een collega coureur te passeren. Ze maakte aanzienlijk wat meters goed vanuit de achterhoede. Nynke werd deze middag geklasseerd als 5e... een goede prestatie van onze racesmurf!

 

    

    

 

Jeffrey startte in het hoofdprogramma in de B- groep. Het werd de B- groep genoemd, maar qua rijders kon het ook best een A- groep zijn. Ook voor deze 2 klasses werd al in de training duidelijk (en zichtbaar), dat de conditie van de baan zwaar was. In de training gingen er al een paar coureurs onderuit en sommige rijders konden hun speedwayers nog maar net met beide wielen op de grond houden.

Jeffrey scoorde 2 punten in zijn eerste serie. De kopman gleed onderuit, waardoor hij nog een plekje opschoof. Zijn 2e serie verliep niet zoals hij graag zelf had gezien. Hij probeerde zijn voorligger in te halen, maar dit lukte hem niet. Jeffrey gaf later zelf aan, dat hij de baan moeilijk en zwaar vond. Hij had op dat moment niet het vertrouwen in zichzelf, om degene voor hem te passeren. Hij nam bewust het risico niet, om misschien onderuit te gaan.

De serie, die erop volgde, werd stilgelegd na een zware crash van 2 coureurs. Het leek in eerste instantie niet goed te gaan met 1 van hun. Gelukkig bleek later, dat de verwondingen meevielen. Toen tijdens een ingelaste pauze, de baandienst bezig was met het prepareren van de baan (diepe kuilen en sporen), viel ook nog de lichtinstallatie voor de helft van de baan uit.

 

Na overleg tussen MSC Moorwinkelsdamm en een aantal rijders en het feit dat ze de lichtinstallatie niet meer aankregen, werd besloten de wedstrijd af te lasten. Van de B- groep kon geen eindklassering worden gemaakt, omdat sommige rijders maar 1 serie hadden gereden. Van de A- groep had iedere coureur 2 series gereden, dus werd van deze klasse wel een eindklassement opgesteld.

 

De foto's zijn gemaakt door Holger Bornschein, Ubbo Bandy, Bert Swarts en Jesper Veldhuizen! Heren, bedankt voor de mooie foto's! 

 

 

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024