6'er Speedway Rennen (Osterrennen) in Neuenknick, 21 april 2019

 

Op 1e paasdag hebben Jeffrey en Nynke deelgenomen aan de Osterrennen in Neuenknick. Nynke in de Junior C- klasse en Jeffrey in de B- Groep. Beide youngsters hadden het moeilijk. Het rijden van Jeffrey en Nynke ging prima, alleen het niveau in beide klasses was hoog.

 

We beginnen eerst met Nynke. Nynke wist in haar 4 series maar 1 punt te scoren. En dat ene puntje was omdat Nynke toen in een serie uitkwam, waar maar 3 aan de start stonden. Maar Nynke heeft een goede wedstrijd gereden! 
In haar eerste serie maakte ze weer contact met het startlint, waardoor ze weer 15m naar achter werd gezet. In de volgende series ging het starten stukken beter. Anne Spaan gaf haar de tip, om haar benen o.a. voor de linkerstep te zetten, zodat ze de motor tegen kon houden als hij begon te rollen. Nynke eindigde op de laatste plaats in de Junior C- klasse, maar was weer veel ervaring rijker.

 

  

 

 

Jeffrey heeft in de voorgaande wedstrijden helaas te kampen gehad met mechanische problemen. Voor de wedstrijd in Neuenknick hadden al zijn 3 blokken problemen. Dat hebben de meesten van jullie hier vast wel gelezen.

Jeffrey zijn laaste blok ging in Zolder kapot. Hij reed toen zijn laatste serie en de B- finale op de reservemotor van Anne Spaan. Anne (en Harke Slager) stelde zijn reservemotor ter beschikking aan Jeffrey, zodat hij toch kon deelnemen aan deze wedstrijd. Hiervoor hartelijke dank heren! Echt super!

 

  

  

  

 

 

Jeffrey had in de B- groep ook geduchte tegenstanders. Hij wist in zijn 4 series 4 punten te scoren. In zijn 2e serie wist hij 2 punten te scoren. Zijn mooiste serie was de laatste serie, waar hij nog heel dichtbij Mika Meijer kwam. Helaas lukte het Jeffrey net niet om als 2e over de finish te komen. Het was bijna een fotofinish waard. Jeffrey eindigde als 9e in de B- Groep. En ook hij weer veel ervaring rijker. Voor zijn eigen gevoel had er meer moeten inzitten, maar ondanks dit een goede wedstrijd gereden!

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024