"Masters of Gespanne" in Zolder, 14 april 2019

Zondag 14 april was Racingteam Sijbesma actief in het Belgische Heusden- Zolder, waar Jeffrey deelnam in de Internationale A- groep en Nynke aan het startlint verscheen in een gecombineerde 250cc- 500cc Nationaal Klasse! Beide kids hebben een goede wedstrijd gereden! Racingteam Sijbesma is ontzettend trots op hun beide prestaties!

We beginnen eerst met de oudste telg. Jeffrey nam deel aan de Internationale A- groep, waar het niveau hoog ligt. Jeffrey moest hard voor de punten knokken. Hij wist in de eerste 3 series maar 1 punt te scoren. In de 3e serie kreeg Jeffrey helaas mechanische pech met zijn reservemotor. Na afloop in het rennerskwartier zagen we dat de kop was losgelaten. Op de baan, hoorde je ook dat de motor niet goed meer liep. Aangezien zijn GM blok de dag ervoor vermogen verloor, leek het erop dat Jeffrey het voor gezien moest houden in Zolder.
Maar Anne was zijn reddende engel. Jeffrey mocht op zijn reservemotor zijn laatste heat rijden. Jeffrey stapte op een vreemde motor, met een voor hem onbekende tandwielverhouding en ging de 4e heat in. Jeffrey kwam goed uit de voeten met de machine van Anne, en haalde een 2e plaats binnen! In de B- finale, die erop volgde, reed Jeffrey de eerste 2 ronden op een 2e plaats achter Anne. De Fransman Steven Goret passeerde Jeffrey echter en liep naar Anne toe. Gelukkig kon Anne de winst nog behouden in de B- finale. Jeffrey kwam als 3e over de finish, wat hem een 7e plaats opleverde!

En dan is nu de beurt aan de jongste. Nynke kwam uit in de gecombineerde klasse 250cc/ 500cc speedway rijders. Nynke heeft een mooie wedstrijd gereden en deed menigeen wel verbazen, denken we... Want ze presteerde het, om als enige 250cc rijder zich te kwalificeren voor de finale. Nynke stond in de finale aan het startlint met drie 500cc coureurs (Harry McGurk, Nigel Hummel en de francaise Audrey Dupry). Op zich al een topprestatie.

Nynke behaalde in haar eerste serie een 1e plaats. In de 2e serie nam ze de koppositie voor Harry McGurk, maar een ronde later kwam Harry haar met hoge snelheid voorbij. Ze werd afgevlagd als 2e. Ook de 2 laatste series behaalde Nynke een 2e plaats. Nynke ging met 9 punten de finale in.

In de finale kwam ze wel goed weg bij de start, maar zette ze niet goed genoeg door. In de bochten lag haar snelheid hoger, als die van Audrey. Maar ze kwam de francaise niet voorbij aan de binnenkant. Een keer probeerde Nynke het buitenom... maar dan komt Nynke (de helft) vermogen te kort. Nynke bleef het 4 ronden proberen, maar kwam niet tot een 3e plaats. Nynke werd uiteindelijk 4e! Maar wat een superprestatie van haar!