ADAC Weser Ems Cup Lauf 3 in Cloppenburg, 13 april 2019

 

  

 

Afgelopen weekend was een drukke week voor Racingteam Sijbesma. Zaterdag 13 april namen Jeffrey en Nynke deel aan de ADAC Weser Ems Cup Lauf 3 in het Duitse Cloppenburg. Zondag was het de beurt aan het Belgische Heusden- Zolder, waar Jeffrey deel nam in de A- groep en Nynke, met haar 250cc speedwayer, zou gaan deelnemen in de gecombineerde nationale klasse 250cc/ 500cc.

We beginnen eerst met Cloppenburg. Voor beiden was het de eerste keer, dat ze zouden gaan racen op de speedwaybaan van Cloppenburg. De baan was "moeilijk", was toch wel de eindconclusie. Het vinden van grip of het niet hebben van grip, was af en toe moeilijk in te schatten. Daarbij zou Nynke nu ook te maken krijgen met meer Duitse 250cc coureurs, waar ze nog niet tegen gereden heeft in de voorgaande wedstrijden. En Jeffrey zou de GM gaan uitproberen (zijn wedstrijdmotor was helaas in Dohren stuk gegaan).

Nynke reed een goede wedstrijd! In de eerste serie had ze de kopstart. Ze kon deze positie niet vasthouden, maar werd keurig 3e. In haar 2e serie werd ze weer 3e. In de 3e serie kwam ze als 2e over de finish. In de eerste start van deze serie kwam Nynke ten val (kleine valpartij), waar een andere coureur voor gediskwalificeerd werd. In de herstart werd ze dus 2e. In haar laatste serie werd Nynke wederom 3e. Na optelling van de punten, kwam ze punten te kort voor de Endlauf. Nynke werd geklasseerd als 5e! Een prima prestatie in dit veld, echt top van Nynke!

 

    

    

 

 

Jeffrey begon de training goed. Ook de GM deed het prima. Maar helaas was dit van korte duur... Aan het einde van de training verloor het GM- blok vermogen. Jeffrey moest de wedstrijd beginnen op de reservemotor. Maar ondanks de slechte start wegens mechanische problemen, reed Jeffrey een geweldig goede wedstrijd! Zijn eerste serie wist hij gelijk te winnen! Hij had de rode cap, en deze startpositie zou later ook de beste optie zijn (de gele cap was de moeilijkste). 

In zijn 2e serie werd Jeffrey 2e. In zijn 3e serie trof Jeffrey de gebroeders Wachs. Jeffrey en de gebroeders Wachs doen regelmatig aan stuivertje wisselen tijdens de wedstrijden. Ook in deze serie een mooie strijd tussen de 3 mannen. Jeffrey trok aan het kortste eind, en werd na 3 ronden als 1e afgevlagd! In zijn laatste serie werd Jeffrey 2e, achter Fabian Wachs. Op basis van de optelling van de behaalde punten, had Jeffrey een plaats bemachtigd in de endlauf ("finale"). Leuk detail hierbij is, dat Jeffrey en de gebroeders Wachs met gelijk aantal punten de finale in gingen. Dus de uitslag van de endlauf zou ook beslissend zijn voor de dagstand.

 

    

     

    

 

De finale werd een spannende strijd tussen Jeffrey en Timo Wachs. Fabian Wachs had de perfecte start en bleef de koppositie houden. De strijd om de 2e plaats, ging dus tussen Jeffrey en Timo Wachs. Na 3 ronden werd Jeffrey afgevlagd als 2e en Timo als 3e. Loheider kwam als 4e over de finish. Jeffrey behaalde een hele mooie, welverdiende 2e plaats in Cloppenburg! Echt top van Jeffrey!

 

Van deze wedstrijd in Cloppenburg zijn alleen maar beelden gemaakt met een mobiel. Twee opnames zijn te bekijken op de facebookpagina van Racingteam Sijbesma. De opnames zijn niet geplaatst op Youtube, vandaar dat ik deze niet zo hier kan uploaden. 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024