ADAC Weser Ems Cup Lauf 2 in Dohren, 6 april 2019

 

Racingteam Sijbesma heeft een enerverende wedstrijddag gehad in Dohren, tijdens de ADAC Weser Ems Cup Lauf 2 op 6 april! Nynke kende veel succes deze dag en Jeffrey eigenlijk ook qua rijden... maar een valpartij en mechanische pech in zijn eerste 2 series, hield hem tegen. Hij kwam maar 1 punt te kort voor de finale. Anders had er vast en zeker ook een podiumplaats voor Jeffrey ingezeten. Jeffrey was degene, die tijdens de series nog relatief het dichtste bij de regerend Duits Kampioen in de buurt kwam. Nynke vond de kleine, ronde speedwaybaan eerst heel spannend, maar begon de baan erg leuk te vinden... wat uiteindelijk uitmondde in een hele mooie 2e plaats voor haar!

 

  

 

 

We beginnen eerst met Jeffrey. Zoals al eerder vermeld, ging Jeffrey liggend op een mooie 2e plaats, enkele meters voor de finish onderuit. Hij had de speedwayer nog aan de hand, maar de nummers 3 en 4 kwamen hem te vlug voorbij. Zijn 2e serie moest herstart worden, wegens een valse start van een andere coureur. Toen Sijbe zijn motor aanduwde, hield het motorblok het voor gezien. Jeffrey kreeg de tijd om de reservemotor te pakken, maar die was helaas niet warm gedraaid. En tijd om de band te wisselen, was er helaas niet. Jeffrey startte wel goed mee, maar liet de race aan zich voorbijgaan. Dit om het koude motorblok te sparen.

In een korte tussenpauze werd Jeffrey zijn reservemotor aangepast. Vervolgens reed Jeffrey nog 2 series, waarin hij beide 2e werd. Maar helaas kwam hij 1 punt te kort voor de finale. Jeffrey werd uiteindelijk als 5e geklasseerd!

 

    

   

    

          

 

 

Nynke kende een goede wedstrijddag, en boekte veel vooruitgang qua rijden. Ze begint het speedwayen al aardig onder de knie te krijgen. Ze heeft ook weer veel "Duitse fans" erbij gekregen.
In haar eerste en derde serie was Nynke bij de start iets te gretig. Hierdoor moest ze deze 2 series 15 meter achter het startlint plaatsnemen. Ze kon beide keren de koppeling niet goed houden. Nynke wist gelukkig wel steeds als 3e te worden afgevlagd in deze 2 series. 
Nynke haar 2e serie was een hele mooie serie! Deze wist ze na een mooie inhaalactie te winnen. In haar laatste serie kwam ze als 2e over de finish. Nynke had genoeg punten voor de finale. Hierin behaalde ze een 3e plaats. Ze vocht ervoor, maar kon haar medecoureur deze keer niet passeren. Maar met doortelling van de punten, behaalde Nynke een hele mooie 2e plaats in Dohren!

 

    

    

   

 

 

In Dohren zijn er vele mooie foto's gemaakt door enkele fotografen. We willen ten eerste Gert de Weerd heel erg bedanken voor de mooie foto's! Het was even gezellig bijkletsen in Dohren. Vele herinneringen werden opgehaald. Ook Holger Bornschein en Ubbo Bandy... vielen Dank für die schönen Fotos!

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024