ADAC Weser Ems Cup Lauf 1 in Werlte, 9 maart 2019

 

  

 

Het is alweer een poosje geleden, dat er iets werd geplaatst op de facebookpagina van Racingteam Sijbesma. Ondanks een paar moeilijke, verdrietige weken, hebben Jeffrey en Nynke hebben hun 1e wedstrijd er al weer opzitten. Jeffrey en Nynke hadden beide het gevoel, dat hun pake over hun schouders meekeek!

 

Zowel Jeffrey als Nynke rijden dit jaar met een DMSB- licentie. Hoewel Nynke in eerste instantie nog een jaar zou gaan rijden op haar 125cc, heeft ze toch besloten om dit jaar de overstap te maken naar de 250cc klasse. Ze kan nu nog 2 jaar wennen aan deze grotere klasse, voordat ze de overstap kan gaan maken naar een 500cc machine. Jeffrey rijdt ook dit jaar weer enkel speedway.

 

    

 

 

Nu maar eerst Jeffrey en Nynke hun eerste verrichtingen dit seizoen de revue laten passeren. Beide hebben ooit wel eens gereden op de trainingsbaan in Werlte... beide op hun 50cc ktm en later beide op de 125cc machine. Maar om dit ook te doen op hun speedway machines, leek hun een heel ander verhaal. Dat was wat beide jonge coureurs dachten voor aanvang van de ADAC Weser Ems Cup Lauf 1 in Werlte (Duitsland).

Ondanks de slechte weersomstandigheden de dagen ervoor, zou de eerste wedstrijd in Werlte gewoon plaatsvinden. Daar aangekomen, bleek de baan eerst nog wel nat en zacht. Maar zoveel regen als we in Nederland hadden gehad, leek daar niet gevallen te zijn. Eerst kregen Jeffrey en Nynke technisch onderricht in het clubgebouw. Daarna deden ze met de hele groep deelnemers een warming- up, alvorens ze de baan ingingen voor hun (start) training. In de middag zou de wedstrijd om half 2 beginnen!

 

    

    

 

 

Nynke behaalde een keurige 2e plaats in Werlte! In haar 4 manches behaalde ze ook elke keer een tweede plaats. In de training moest ze eerst even wennen aan de baan, maar in de loop van de ochtend ging ze steeds beter rond. In de manches zou ze wel moeten gaan werken aan haar starts... en dat lukte. Nog niet zoals ze deed tijdens het trainen in Norden, maar Nynke boekte vooruitgang.

 

    

     

 

 

Jeffrey reed een uitstekende wedstrijd in Werlte. Op 1 punt na, bereikte hij ook een keurige 2e plaats in de B- Lizenz! Jeffrey werd eenmaal 2e, tweemaal 3e en eenmaal 1ste in zijn vier manches. 

 

Jeffrey ging gelijk als een speer van start in de training. "Niets de baan e.d. afwachten, maar gelijk het gas open draaien". Achteraf vond hij het best goed gaan, met een 500cc speedwayer op een zandbaan. Zijn mooie behaalde 2e plaats, beaamde dat.

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024