Trainen in Lelystad (Jeffrey), 10 november 2018

 

Op 10 november is Racingteam Sijbesma vroeg in de ochtend naar Lelystad vertrokken, om daar deel te nemen aan een vrije training. Nynke zou voor de eerste keer gaan trainen op een 250cc speedway machine. Jeffrey zou voor de eerste keer, na zijn sleutelbeenbreuk, weer op zijn speedwayer stappen.

 

    

          

 

De training werd echter eerst uitgesteld, doordat er regen was gevallen in de nacht en 's morgensvroeg. Er moest eerst het één en ander aan de baan gebeuren. Jeffrey ging het eerst de baan op, maar vond de baan niet in een goede conditie... Dan had hij grip en dan weer niet. De baan was zwaar. Tijdens de laatste training van Jeffrey, was de baan redelijk opgedroogd. Hierdoor kon Jeffrey nog een paar mooie trainingsronden maken. Nynke heeft helaas niet getraind. Haar 1e ervaring op een 250cc speedwayer wilden we haar niet laten ervaren, op een baan met deze zware conditie. Als de omstandigheden beter zijn, gaan we het weer proberen met Nynke!

 

 

Ook een "oude bekende" van ons was aanwezig in Lelystad. Sijbe heeft voor jaren terug zijn eerste grasbaanmotor overgenomen van de Duitser Sven Parduhn. Sven heeft sinds kort een speedwayer in zijn bezit, en wil weer gaan rijden (oude liefde roest niet hè). Dit waren zijn eerste meters op een baan. Het was eerst wennen, maar plezier had hij zeker.

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024