Trainen langbaan 250cc Roden, 4 september 2019

 

Afgelopen woensdag 4 september heeft Nynke haar eerste meters gemaakt op een "volwassen" grasbaanframe (250cc) in Roden, als voorbereiding op een Junior C- wedstrijd in Vechta (14 September) en de WK Langbaan Finale 5 in Roden (22 september).

Een aantal weken terug vroeg Erik Ensing of Nynke in Vechta wilde rijden. Kort daarvoor was eigenlijk door anderen al de stap gezet om Nynke op de deelnemerslijst van Roden te zetten. Op beide evenementen is de 250cc klasse het bijprogramma. Deze kans wilde Nynke natuurlijk niet aan haar voorbij laten gaan!

 

Maar ja, er zit nogal wat verschil in een speedwaymotor en een langbaanmotor. Nynke beschikt al enige tijd over een langbaanframe. Deze werd opgebouwd door haar reserveblok eronder te plaatsen. En dan moet er eerst wel even getraind worden.
En hoewel het de eerste dagen nog redelijk droog bleef, begon het woensdagmiddag de hele middag te miezeren. Hemelsbreed wonen wij niet ver van Roden, dus Nynke begon zich toch wel een beetje zorgen te maken. Vol goede moed vertrokken Nynke, Jeffrey, Tinie, Bote en Pieter naar Roden.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lucht en buiten Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, motor en buiten

 

 

Doel van de training was om Nynke te laten voelen, hoe een langbaanmachine reageert. De baan was nat, dus eerst maar even rustig aan de baan en motor wennen. Na een aantal ronden te hebben gemaakt, kreeg Nynke er steeds meer plezier in. Het rijdt totaal anders dan een speedwayer, maar Nynke genoot. Ondanks dat we tandwielen bij ons hadden, hebben we niets aan de afstelling gedaan. Nynke heeft op het laatst wat start trainingen gemaakt. De baan omstandigheden werden na de baandienst slechter (gladder), dus besloten we dat aanpassingen weinig nut hadden. Nu sloot Nynke de training goed af. Hopelijk kan Nynke nog een 1x trainen om de motor nog beter af te stellen op Vechta en Roden. Nynke heeft in ieder geval heel veel zin in Vechta en Roden!

 

Maar eerst heeft Nynke nog een finale voor de boeg. Aanstaande zondag 8 september neemt Nynke deel aan de Junior C- finale in  Herxheim.

 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024