Racingteam Sijbesma, speedwayweekend in Rye House Stadium (UK), 8 en 9 december 2018

 

Het weekend van 8 en 9 december heeft Racingteam Sijbesma een mooie speedwaytraining gehad en beleefd in Engeland, in het Rye House Stadium!

 

  

 

De plannen werden al eerder gesmeed (in het Belgische Zolder) door de gebroeders McGurk, en dan vooral door Harry. Harry wilde heel graag eens met Jeffrey in de baan, beide op hun 500cc speedwayers. In Engeland hebben ze ook een wintercompetitie, en ook trainingen (als de weersomstandigheden het natuurlijk toelaten). 
We kregen van Harry te horen, dat er een training zou worden gegeven in Scunthorpe. Helaas werd dit trainingsweekend een aantal dagen van tevoren afgelast. Harry ging verder met zoeken naar trainingsmogelijkheden... en kwam in Hoddesdon terecht (Rye House Stadium)!

 

  

 

We kwamen kort na de middag aan in Hoddesdon en Jeffrey en Nynke hebben op zaterdag 8 december nog kort kunnen trainen.

De baan was door de regenval in de dagen ervoor glad en had binnenin totaal geen grip. Jeffrey kon er nog aardig mee uit de voeten, Nynke had echter meer problemen met deze "typische" Engelse speedwaybaan. Dat ze ook rijdt op een langbaanframe, kwam haar ook niet ten goede. In haar eerste echte ronde, gleed Nynke in de bocht onderuit... Maar Nynke is een doorzetter en stapte weer op haar special! Elke keer dat ze de baan op kwam, ging het wat beter. Dit geldde ook zeker voor zondag. Eerst tastte ze de baan af en geleidelijk ging ze betere bochten rijden (ook al ging ze daarbij niet voluit op het lange stuk). De erg krappe bochten bleven moeilijk voor haar.

 

    

 

Jeffrey ging gelijk mooi mee, op zijn nieuw motorblok en nieuw speedwayframe! Jeffrey heeft op beide dagen niet vol gas gereden, maar kon redelijk de aansluiting behouden bij de Engelse rijders, die bekend zijn met de baan in Hoddesdon! Jeffrey kon binnenin geen grip vinden, dus moest hij meer aan de buitenkant rijden (dus ook meer meters maken).

Zaterdagavond hebben we overnacht in Cheshunt, samen met de familie McGurk in een ruime lodge. We hebben een geslaagd en gezellig weekend in Engeland gehad! Jeffrey en Nynke hebben weer een stukje ervaring opgedaan, met het rijden op een Engelse baan! En beide hebben weer heerlijk bijgekletst met o.a. Harry, Sam, Freddie en Ashton.

 

De video- opnames die dit weekend zijn gemaakt van Jeffrey en Nynke, worden weergegeven onder de kop "Trainingen 2018". Het zijn er nogal veel, maar zo krijg je wel een hele mooie indruk van de baan in het Rye House Stadium in Engeland! 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024