47.Silberner Stahlschuh in Meissen, 6 oktober 2019

 

En dan is er nog even snel tijd voor een klein verslagje van Jeffrey zijn laatste internationale wedstrijd van dit seizoen. Vanuit Leipzig zijn we doorgereden naar Meissen, wat bijna tegen de Poolse grens aanligt. Daar nam Jeffrey deel aan de 47.Silberner Stahlschuh in Meissen! Een heel mooi en sterk rijdersveld, met coureurs van verschillende nationaliteiten (Duitsland, Denemarken, Polen, Oekraïne en Nederland).

 

Helaas werd er geen training in Meissen verreden. Voor Jeffrey was Meissen een nieuwe, redelijk grote speedwaybaan. De baan lag er op het oog mooi bij, maar tijdens het rijden werd al snel duidelijk, dat Jeffrey er moeite mee had. Het ineens krijgen van veel grip, vele hobbels en sporen in de bochten... maakten de baan moeilijk voor Jeffrey. En dan mis je toch ook een training van tevoren. Ook begon een verkoudheid wat op te spelen, waardoor Jeffrey niet super fit aan deze wedstrijd begon.

 

 

 

 

Deze dag maar zoveel mogelijk ervaring proberen op te doen. Jeffrey behaalde in zijn 5 heats maar 2 punten, wat hem tot een laatste (16e) plaats bracht. Geert Bruinsma had het veel beter naar zijn zin op de baan in Meissen. Na supersterke series, reed hij naar een keurige 3e plaats (na een run off om de tweede en derde plek), echt super!

 

  

 

De eerste heat kwam Jeffrey nog net over de finish, maar kwam hij lopend met de motor aan de hand van de baan. Voor de laatste bocht, ging zijn motorblok namelijk stuk. Daarna werd vlot zijn reservemotor klaargemaakt, om de wedstrijd uit te rijden. En in zijn ene laatste heat behaalde Jeffrey ook geen punten, toen hij in de laatste ronde voorover van zijn motor ging. De motor begon in volle snelheid te klimmen, Jeffrey kon de motor niet meer corrigeren. Gelukkig geen letsel aan Jeffrey of motor... maar het zelfvertrouwen van Jeffrey werd er niet beter op. Na de laatste heat alles ingepakt en aan de reis van ongeveer een 7 uur begonnen naar Nederland.

 

  

 

Een mooie ervaring rijker, maar helaas ook het seizoen geëindigd met een kapot blok voor Jeffrey. Dat hadden we graag anders gezien natuurlijk... Maar ondanks de mindere wedstrijd van Jeffrey in Meissen, super trots op hem! Ook nog een mooi aantal foto's van Jeffrey via de facebooksite van Motorsportclub Meissen gevonden. Fotografen, bedankt hiervoor!

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024