250cc speedway Grindsted/ Randers (Denemarken), 23 en 24 september 2017

 

Toen Jeffrey zijn WK reed in Praag (Tsjechië) hebben we heel leuk contact opgedaan met een Deense coureur Mads Dalum en zijn familie. Aangegeven dat er geen 250cc speedwayklasse in Nederland is en dat Jeffrey de enige in Nederland is met een 250cc speedway startlicentie. Zodoende werden er al eind augustus plannen gesmeed op Tsjechische bodem... We hielden contact met Pia (moeder van Mads). Zij zou ons datums doormailen wanneer er wedstrijden in Denemarken zouden plaatsvinden.

 

De eerste wedstrijd waar Jeffrey aan deelnam, was op 16 september in Holstebro. De wedstrijd begon onder prima weersomstandigheden en de baan lag er ook mooi bij. In Nederland is er een training voorafgaand de wedstrijd, in Denemarken wordt gelijk gestart met de wedstrijd. Dus voor Jeffrey een extra handicap, want hij kent geen enkele Deense baan. In de eerste heat had hij een mooie start en lag hij 2e. In de 2e bocht (waar later nog meer crashes gebeurde), gleed Jeffrey onderuit, wat hem dus geen punten opleverde.

In de volgende heats behaalde hij punten, maar de allerlaatste heat van de wedstrijd werd gestaakt. De sluizen werden opengezet. In enkele minuten stond de water helemaal blank! Jeffrey reed zijn laatste heat al in de regen, maar bij de allerlaatste heat was het een complete wolkbreuk. De wedstrijd werd vervolgens afgelast. Een uitslag werd niet opgemaakt (in ieder geval niet bij ons bekend).

 

Het weekend erop waren er 2 wedstrijden gepland in Denemarken. Op zaterdag 23 september heeft Jeffrey in Grindsted gereden, waar hij mede door het uitvallen en diverse diskwalificaties van de andere deelnemers 8 punten wist te verzamelen. In de semi finale behaalde Jeffrey een 4e plaats!

Daarna werd de motor klaargemaakt voor de zondag. Bus weer ingepakt en doorgereden naar de plaats Randers, waar de 250cc speedwayklasse een wedstrijd zou gaan rijden. Op deze baan ging het rijden van Jeffrey een stuk beter. Jeffrey wist 4 punten te verzamelen. Hij plaatste zich weer voor de semi finale. Ook hierin behaalde Jeffrey een 4e plaats!

 

 

 

Sijbe en Jeffrey hebben een heel mooi weekend 250cc speedway gehad! Weer een 1500 kilometer meer op de teller. Maar wederom veel ervaring opgedaan en plezier gehad!

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024