Semi Finale 2 FIM Speedway Youth World Cup 250cc Praag, 29 augustus 2017

 

Dinsdag 29 augustus was de dag, dat de semi finales moesten worden verreden. Zou Jeffrey in semi finale groep 2 eindigen bij de eerste 7 rijders (8e rijder reserve), dan mocht hij de finale rijden op donderdag 31 augustus. Al met al, best wel gezonde spanning bij Jeffrey (en ons allemaal)! Maar eerst de verrichtingen van semi- finale groep 1 gezien... en oooh wat ging dat verschrikkelijk snel! 

 

Omstreeks half 4 begon het voor Jeffrey. Ze waren nog niet klaar met semi finale 1, maar de motoren moesten al wel worden gekeurd. Ze hadden een strikte tijd daar in Praag bij de technische keuring, het moest snel snel en nog eens snel. Beide motoren werden goed gekeurd, na een enkele aanpassing aan een koppelingsdeksel. Om half 6 had semi finale groep 2 hun "pre- meeting briefing". Hier werd de gang van zaken verteld en ook werd de "ballot" voor alcoholcontrole verteld... en ja hoor, Jeffrey zijn rijdersnummer 9 was er uitgetrokken voor de blaascontrole. Na de briefing slaagde Jeffrey met vlag en wimpel voor de alcoholtest!

 

    

    

 

 

In Jeffrey zijn eerste heat behaalde hij gelijk 2 punten, een mooi begin voor hem. In de 2 heats ervoor waren er 2 valpartijen, waardoor de baan eerst nog werd geprepareerd, voordat Jeffrey de baan op ging (dus best wel spannend dan). Jeffrey zijn 3e heat moest worden overgereden, omdat er tijdens de eerste keer een verkeerde deelnemer tussen zat. Helaas reed hij nu niet in de punten (terwijl hij de eerste keer 1 punt had)... Erg jammer, maar is helaas niet anders! In zowel zijn 2e heat als 4e heat behaalde Jeffrey geen punten.

Zijn 5e heat leek een hele mooie te worden. Jeffrey had een hele goede start, en kwam als 2e uit de eerste bocht (achter Ben Ernst). Net voor start/ finish knapte zijn ketting (bij ingaan van de 2e ronde), wat hem dus 2 punten kostte. De teleurstelling droop van Jeffrey af. Hij zat er zo mooi bij en verspeelde hier dure punten... wat waarschijnlijk een paar plaatsen hoger had betekend in de eindrangschikking.

 

    

     

      

 

 

Maar ja, ook dit hoort bij de speedwaysport. Ondanks dit verdrietige einde, heeft Jeffrey een ongelooflijk mooi en succesvol WK 250cc speedway gereden! Ten opzichte van het EK in Plzen (juni 2017) heeft Jeffrey grote vooruitgang geboekt! Hij kon aansluiting behouden en Jeffrey zit momenteel heerlijk in zijn vel op zijn 250cc speedwayer!

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024