Dag 3 Speedwaycamp FIM Speedway Youth World Cup 250cc Praag, 28 augustus 2017

 

 

 

Op dag 3 van het trainingskamp werd er door de 2 semi finale groepen weer volop getraind op de baan. De dag begon met "theorie" van o.a. Greg Hancock.

Na deze opening, ging Greg met alle coureurs de gehele baan over ("Track walk with Greg Hancock"). Bij bepaalde plekken bleef hij staan, en gaf tips/ aanwijzingen/ waar je op moet letten e.d. Bij start/ finish was een speedwaymotor van zijn team neergezet, waar hij ook allemaal tips en adviezen gaf (hoe met de koppeling werken, wat is de beste manier van starten, hardheid van de baan en ga zo maar door). Alles kwam aan bod. Na de wandeling op de baan, mochten de deelnemende coureurs aan het trainingskamp, een Mitas speedwayband van Pavel meenemen. Echt een super gebaar!

 

    

 

Jeffrey zijn groep begon hierna eerst aan de theorie "Sponsorschip presentation, quick fitness". De coureurs moesten o.a. hardlopen rondom de baan, en er werden krachtoefeningen gedaan. Om 17.00 startte Jeffrey zijn groep met de training op de baan.

Dit keer stapte Jeffrey op zijn reservemotor (met zijn oude vertrouwde blok eronder, waar hij dit jaar op heeft gereden). Zo konden we mooi beide motoren uitproberen, en kon Jeffrey de keus maken op welke motor hij de semi finale de volgende dag zou rijden. Eerst werden er 2 vrije trainingen van 2 minuten gehouden. Greg Hancock was naast de baan om alle coureurs hun rijstijl te bekijken. Hij gaf daarna ook tips, hoe het wellicht beter kon. Daarna zette Greg (met behulp van Erik Gundersen) in de bocht bij de fuik een baan uit met pionnetjes. Deze liet de ideale "rijbaan" zien. In de andere bocht had Pavel pionnetjes uitgezet, die aan de binnenkant en buitenkant moest worden gereden. Hij gaf dit aan welke je moest nemen, bij start/ finish. Hierna werden er start trainingen gehouden. Ook hier was Greg bij aanwezig om alle coureurs op hun starthouding te attenderen.

 

    

    

 

Het was een zeer geslaagde trainingsdag! Geweldig om te zien hoe de sympathieke Greg, alle tijd nam voor alle aanwezige coureurs. Vele tips en adviezen werden door hem gegeven. Ook bij de semi finales en grote finale was Greg en ook Erik aanwezig. Voor Jeffrey was dit een hele ervaring en belevenis (en ook voor ons hoor)!

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024