Dag 2 Speedwaycamp FIM Speedway Youth World Cup 250cc Praag, 27 augustus 2017

 

En dan nu dag 2 van het trainingskamp in Praag. Deze zondag werd er niet met motoren getraind op de baan. De dag begon om 10.00 uur in een kartcentrum in Praag. Alle coureurs werden opgedeeld in 3 groepen en mochten 2x de baan in. Ook hier in de karts werd er volop gestreden door de speedwaycoureurs, met hier en daar een goede drukker hihi...

Jeffrey heeft in zijn groep een paar ronden aan kop gestaan met de snelste tijd, maar werd in het laatst toch nog voorbij gestreven door enkele coureurs. Na 1 doorgang had hij de 4e snelste tijd gezet. Over zijn 2e keer is Jeffrey iets minder goed te spreken. De "boost"- knop van zijn kart werkte niet. Pas in de laatste rondjes kon hij een snellere tijd neerzetten. Aan het einde van de morgen heeft Jeffrey de 7e snelste tijd gezet van alle coureurs!
 

    

     

 

Met zijn allen weer terug gereden naar de baan, waar een heuse voetbalcompetitie op het middenterrein plaatsvond. Toen het op een gegeven moment wat te lang duurde, zaten ze met zijn allen meer te dollen dan te voetballen... Als schrikreacties werden er al met petten naar elkaar gegooid!

Aan het einde van de dag was er nog een soort van theorieles. Het betrof "Bike equipment preparation"... Omstreeks 18.00 uur was de zondag voorbij. In de tussentijd waren al veel teams bezig om de motoren klaar te maken voor de volgende trainingsdag op maandag. Bij de baan waren ook 2 "wasruimtes" waar de motoren schoongemaakt konden worden. Dit was prima geregeld allemaal!

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024