J&N Eenrum 125cc specials, 19 augustus 2017

 

Zaterdag 19 augustus was een zeer spannende dag voor ons... Nynke zou voor het eerst weer op haar geliefde 125cc special stappen en meedoen aan de J&N- wedstrijd, op de droombaan van Eenrum.

 

In de week ervoor kreeg Nynke in ziekenhuis "De Tjongerschans" van de arts te horen, dat de foto's er prima uitzagen! Nynke haar heupgewricht zag er goed hersteld uit. De weken rust en de oefeningen van de fysiotherapeute hebben haar heel goed gedaan! 
Maar na zo'n zware valpartij van haar in Noordwolde, was het voor zowel Nynke als het gehele team erg spannend, hoe de dag zou gaan verlopen.

En de dag verliep goed in Eenrum. Nynke heeft het rustig aangedaan tijdens de vrije training en de start training. Dit om even weer te wennen aan de motor en aan haar spieren, die veel spierkrachtverlies hebben geleden door haar zware valpartij.

 

    

 

Maar Nynke liet per manche zien, wat een ongelooflijke kanjer en doorzetter ze is! In haar eerste manche kwam ze als laatste bij de start weg. Gelukkig wist ze haar special aan de praat te houden en kon ze de achtervolging gaan inzetten. Na 4 ronden werd ze afgevlagd als 5e. 

In de tweede manche had Nynke een zeer goede (kop)start, waardoor ze als eerste de bocht in ging. Ze viel echter terug naar een 5e plaats. Uiteindelijk bleek deze, na diskwalificatie van een medecoureur, omgezet te worden naar een 4e plaats. De derde en beslissende manche werd niet verreden, wat uiteindelijk resulteerde in een 4e plaats voor Nynke!

 

    

 

 

Nynke haar vertrouwen zag je per manche groeien, en ook het besef dat ze steeds wat sneller was. De bochten met snelheid ingaan en het behouden van die snelheid in de bochten, was nu nog net een stapje teveel voor haar. Wat Nynke in april op de droombaan liet zien, was dit keer niet haalbaar voor Nynke. En dat wisten we eigenlijk allemaal van tevoren al.

Maar na zo'n zware valpartij, waarbij ze haar heup uit de kom draaide, er zo weer op te stappen... heb ik alleen maar meer respect voor haar gekregen!

 

Lieve meid, jij had er zelf eigenlijk alle vertrouwen in, dat je weer snel op de motor zou stappen! En dat heb je op een hele bijzondere manier gedaan en laten zien! En dat heb je ook aan de buitenwereld wel even laten zien, denk ik... Wij, als het gehele team, zijn supertrots op jou!

Hierna volgt nog een filmopname van de 2e manche van de 125cc specialklasse:

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024