European 125cc Youth Track Racing Cup in Torun, 29 juni 2017

    

 

Donderdag 29 juni heeft Nynke deelgenomen aan haar eerste Europees Kampioenschap, namelijk... European 125cc Youth Track Racing Cup in Torun (Polen)! Nynke was er vorig jaar natuurlijk al eerder geweest, toen grote broer Jeffrey daar moest aantreden. Maar nu moest Nynke zelf aan de bak in het wonderschone stadion van Torun! Wat een ongelooflijke belevenis en ervaring voor onze kleine racesmurf!

 

    

      

 

Naarmate de dag vorderde, gaf Nynke aan dat ze eigenlijk wel bloednerveus was. Dat was soms aan haar gespannen koppie ook wel te zien. Toen de training eenmaal was gestart, bleek het niveau zeer hoog te zijn van de aanwezige 125cc specialcoureurs (volgens ons zelfs nog van een hoger niveau als de jaren ervoor). Aangezien Nynke het eerder van de harde grasbanen moet hebben, zou ze haar beste beentje voor zetten en proberen zo goed mogelijk te rijden. 
Ondanks dat Nynke maar 1 puntje behaalde in haar 3 heats, heeft ze ervoor geknokt om de snelle jongens en meisjes bij te houden.

Nynke had 2 vrije trainingen van een 1,5 minuut. Naarmate de training vorderde, gingen de bochten steeds iets beter. Nynke had vooral problemen met de eerste bocht. In haar 2e training kwam de regen met bakken uit de lucht gevallen... ook is er zelfs nog een poosje onweer geweest.

 

    

 


In haar eerste heat werd Nynke laatste en kreeg ze geen punten. Haar motor liep echter al zeer snel in de begrenzer, dus Sijbe en Pieter hebben gauw gesleuteld aan haar motor. Haar tweede heat ging al beter. Nu wist ze 1 puntje te scoren. Haar derde heat was de mooiste en snelste van Nynke. Ook was dit waarschijnlijk haar zwaarste heat, die er bij zat. Nynke ging volgas rond, en maakte zich op het lange stuk zelfs "langer". En dat is behoorlijk wat voor zo'n klein meiske hihi...

De laatste 2 rijders vielen af voor de finales. Helaas hoorde Nynke hier bij. Nynke werd aan het einde van de avond geklasseerd als 23e! Sem werd de beste Nederlander met een 16e plaats, Christian met een 20e, en Margriet met een 22e plaats!

 

    

      

    

 

Nynke, en wij als Racingteam Sijbesma hebben een geweldig mooi EK gehad! Voor Nynke een hele ervaring erbij, en wetende dat er nog heel veel te leren valt. Op het speedway niveau van o.a. de Tsjechen en Polen te komen, is geen gemakkelijke taak... en zal waarschijnlijk nooit lukken in Nederland. Maar deze ervaring pakken ze onze kleine racesmurf niet meer af!

 

Ook hebben we nog 2 filmpjes geplaatst op Youtube. Het eerste filmpje is van de rijdersvoorstelling en het tweede filmpje is van Nynke haar 3e heat. Alvast veel kijkplezier:

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024