ONK Opende 125cc specials, 17 juni 2017

Terwijl Jeffrey deelnam aan het EK Speedway 250cc in Plzen (Tsjechië), had Nynke een wedstrijd in Opende. Opende staat toch wel bekend, als een best zware baan om te rijden. Dit jaar leken de weersomstandigheden goed te zijn, dus hopen dat de baan er dit jaar beter bij lag. In principe lag de baan er mooi bij, maar vooral de eerste bocht was zwaar te rijden.

De training verliep goed. Nynke begon rustig aan, om eerst de baan wat te verkennen. De daarop volgende start training ging ook goed. Ze kon in vergelijking met Loppersum beter bij de start wegkomen. Alleen nu moet ze nog proberen door te zetten naar de eerste bocht. Na de vele valpartijen moet Nynke hier eerst weer meer vertrouwen in opbouwen. En Nynke is gewoon meestal een "diesel" haha... Ze komt later op gang. Hier zijn we druk mee bezig om dit wat te voorspoedigen.

      

In haar eerste serie kwam Nynke als 4e over de finish. Toen gaf ze aan, dat ze problemen had met schakelen. Monteurs Pieter en Ricus bleven nadenken over Nynke haar "probleem met schakelen". Nynke moest op een gegeven moment, voordat haar 2e serie begon, op de special gaan zitten. Schakelen ging prima, dus daar lag het niet aan. Nu bleek, dat de schakelpook te ver tegen het motorblok zat. Waarschijnlijk door enkele valpartijen, is deze pook wat verbogen naar het motorblok. Hierdoor kon ze nog maar net met haar laars het pookje raken. Waardoor Nynke het gevoel had, dat het schakelen moeilijk ging. Monteurs Pieter en Ricus hebben dit probleem snel aangepakt. Nynke reed vervolgens een hele mooie 2e serie, waarin ze als 2e over de finish kwam. Dit was genoeg voor een directe plaatsing in de A- finale. Nynke ontzettend blij hiermee!

In de A- finale had ze een mooie start, maar kwam ze er niet tussen bij de andere coureurs. Ook kwam ze tijdens de finale in aanraking met de schutting (uitkomen eerste bocht). Nynke heeft daarna nog geprobeerd verder naar voren te komen (de vechtlust was er wel), maar in de laatste ronde vond ze het belangrijker om te blijven zitten. Dus heeft ze niet meer alles op alles gezet. Na afloop kwam ze ook met tranen van de baan, want ze had last van haar pols (klap tegen de schutting komt toch wel hard aan). Maar ontzettend trots op onze racesmurf en haar 5e plaats! Dit keer heeft ze weer getoond, dat ze over een goed doorzettingsvermogen beschikt. 

    

       

    

    

 

Ook nog snel even een filmpje van Nynke haar 2e serie ge- upload. Veel kijkplezier!

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024