European 250cc Youth Speedway Cup Plzen (Tsjechië), 16-18 juni 2017

​Donderdagmorgen 15 juni vertrokken Jeffrey en Sijbe richting Plzen (Tsjechië), waar Jeffrey voor de eerste keer zou deelnemen aan de European 250cc Youth Speedway Cup. De verplichte training vond al plaats op vrijdagmiddag 16 juni. Zaterdag 17 juni zou Jeffrey aantreden in Semi finale 2. Zou hij zich hier plaatsen bij de eerste 8 (+1 reserve), dan had hij vooruitzicht op de grote EK- finale op 18 juni.

De training verliep netjes, al was al vrij snel duidelijk dat de speedwaymachine van Jeffrey sterker moest komen te staan. Helaas hadden Sijbe en Jeffrey daarvoor niet de juiste tandwielen bij zich, dus moest er een andere oplossing worden gezocht. De volgende morgen heeft Sijbe de motor kunnen opbouwen. Een geluk dat Jeffrey in de tweede groep zat. 

Om 15.00 uur ging de Semi finale 2 van start met een parade (rijdersvoorstelling). Hieronder kunnen jullie het filmpje bekijken. Iets totaal anders dan gewoonlijk, maar ook wel eens leuk om te zien. In de eerste heat van Semi finale 2 behaalde Jeffrey geen punten. In de tweede heat haalde Jeffrey 1 puntje binnen. In de laatste bocht knapte echter zijn voorketting. Maar gelukkig kon hij toch nog een puntje halen. Door snel en ook inventief/ creatief sleutelen, kwam de motor net op tijd klaar voor de volgende heat. In zijn derde heat behaalde hij wederom een puntje. In de vierde heat scoorde Jeffrey 2 punten. Er stonden toen ook maar 2 coureurs aan het startlint... maar ja, 2 punten zijn 2 punten. In zijn laatste heat wist Jeffrey geen punten te behalen. Dit leek ook de moeilijkste heat te zijn, als men naar de namen keek. 

Uiteindelijk kwam Jeffrey met een 12e plaats terug naar huis! Ontzettend trots op Jeffrey, om toch nog wat punten te scoren in zo'n sterk rijdersveld! Jeffrey is weer een ervaring rijker, die hij kan meenemen naar een volgende (EK of WK) wedstrijd in de 250cc klasse. Hij weet dat er nog een boel te leren is, om mee te kunnen komen met de heren en dames uit alle omstreken van de wereld. 

 

 

 

Powered By FRLweb
Racingteam Sijbesma © 2024